Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom izricanja presude na Županijskom sudu u Mostaru jučer se događala prava drama koja, samo zahvaljujući prisebnosti pripadnika Pravosudne policije, nije završila tragično.


Kada je predsjednik Sudskog vijeća Županijskog suda u Mostaru Zoran Krtalić optuženom za pokušaj dvostrukog ubojstva Dževdetu Čevri (39) iz Bivoljeg Brda kod Čapljine, izrekao kaznu zatvora od godinu i pol za svako djelo, tj. jedinstvenu kaznu od 2 godine i 6 mjeseci, Čevra, inače ratni vojni invalid bez noge, uspio se pridići s optuženičke klupe, istrgnuti pištolj od pravosudnog policajca i okrenuti ga prema sucu Krtaliću i Sudskom vijeću koje je donijelo presudu. 

Vezani članci Dezinfekcija javnog prijevoza u Mostaru - 1 U BiH 19 preminulih od koronavirusa: ''Među nama su ljudi bez simptoma koji šire zarazu, to treba shvatiti ozbiljno!'' Slika nije dostupna Albanci i Turci sukobili se sjekirama i pištoljima, jedna osoba ubijena!

Do uporabe vatrenog oružja srećom, nije došlo jer je policajac koji je stajao pored osuđenog bio dovoljno priseban i izbio Čevri pištolj iz ruke. Osuđeni je savladan i izveden iz sudnice nazad u pritvor.

Inače, tijekom izricanja presude Čevrina obitelj, među kojima i njegov otac, majka i sin, oštro su prosvjedovali zbog osuđujuće presude. Obraćajući se Sudskom vijeću, između ostalog su uzvikivali: "fašisti" i "ustaše".

Policajci su nakon incidenta s Čevrom morali savladati i izvesti iz sudnice i njegova oca koji je nastavio s vrijeđanjem. Nakon  incidenta izricanje presude je prekinuto. Dževdetu Čevri je produžen i pritvor do odlaska na izdržavanje kazne. 

Dževdet Čevra je 22. studenog 2006. oko 8.30 sati na Bivolju Brdu sjekirom ranio susjede Peru (70) i Jozu (72) Prce i potom pobjegao u šumu. Prema navodima iz prijave koju je tada zaprimila PU u Čapljini, Čevra je sa sjekirom ušao u kuću Slobodana Prce, sina povrijeđenog Pere. U kući je zatekao Slobodanovu suprugu s djetetom i upitao je: "Gdje su muški da ih pobijem?". Kako je žena pozvala upomoć, pred kućom se pojavio Pero kojega je Dževdet odmah napao sjekirom zadavši mu nekoliko udaraca stražnjim dijelom sjekire u glavu.

Nakon toga pred kućom se pojavio i Perin brat Jozo kojega je, također napao sjekirom, a potom i nožem, te nakon toga pobjegao. Otišao je kući, gdje se presvukao i oprao krv sa sebe, a potom pobjegao u šumu. Idući se dan predao policiji u Čapljini.