Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje potraga

Nestao norveški zrakoplov s pet časnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški vojni transporter Hercules s pet članova posade nestao je u četvrtak navečer, a strahuje se da se zbog lošeg vremena srušio na planinskom sjeveru Švedske.

Norveški vojni Hercules letio je iz Evenesa u Norveškoj prema švedskom gradu Kiruna kada je nestao, rekao je jedan dužnosnik švedskih službi pomoći.

Ni zrakoplov ni posada nisu pronađeni, a norveški ministar obrane Espen Barth Eide žali zbog gubitka petorice časnika, prenosi agencija NTB.

Zrakopov je zadnji puta kontaktirao sa zračnom kontrolom Kirube oko 14 sati i zatim nestao s ekrana radara, rekao je švedski izvor. Vremensku uvjeti su tada u tom području bili loši. U pomoć i pretraživanja su poslani helikopteri iz Norveške, Švedske i Danske, za sada bez rezultata.

Zrakoplov Hercules je sudjelovao u vojnoj vježbi koju vodi Norveška pod imenom Cold Response 2012., u kojoj sudjeluje oko 16.000 ljudi iz 15 zemlja. (Hina)

Pročitajte i ovo Sobovi Ruska trava je zelenija Sobovi izazvali međunarodni incident! Rusija zaprijetila Norveškoj: "Skupo ćete to platiti" Borbeni zrakoplov F-16 Nakon Nizozemske i Danske Novo pojačanje za Ukrajinu: Norveška treća zemlja koja će donirati zrakoplove F-16 Kijevu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene