Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Norveški vojni transporter Hercules s pet članova posade nestao je u četvrtak navečer, a strahuje se da se zbog lošeg vremena srušio na planinskom sjeveru Švedske.


Norveški vojni Hercules letio je iz Evenesa u Norveškoj prema švedskom gradu Kiruna kada je nestao, rekao je jedan dužnosnik švedskih službi pomoći.

Ni zrakoplov ni posada nisu pronađeni, a norveški ministar obrane Espen Barth Eide žali zbog gubitka petorice časnika, prenosi agencija NTB.

Zrakopov je zadnji puta kontaktirao sa zračnom kontrolom Kirube oko 14 sati i zatim nestao s ekrana radara, rekao je švedski izvor. Vremensku uvjeti su tada u tom području bili loši. U pomoć i pretraživanja su poslani helikopteri iz Norveške, Švedske i Danske, za sada bez rezultata.

Zrakoplov Hercules je sudjelovao u vojnoj vježbi koju vodi Norveška pod imenom Cold Response 2012., u kojoj sudjeluje oko 16.000 ljudi iz 15 zemlja. (Hina)

Vezani članci Norveški most, ilustracija Tijekom pandemije blizanci se druže na mostu koji dijeli dvije države: ''Ja moram ostati metar na svojoj strani, a on metar na svojoj'' Cjepljenje, ilustracija I oni će kombinirati: Norveška će cijepljenima AstraZenecom dati drugu dozu nekog drugog cjepiva