Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek u bolnici

Stanje Nelsona Mandele 'malo bolje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela koji je u subotu primljen u bolnicu u Pretoriji zbog teške plućne infekcije, osjeća se malo bolje, rekao je u srijedu predsjednik Jacob Zuma.

"Sretan sam što vam mogu javiti da Madiba od jutros bolje reagira na liječenje", rekao je predsjednik države, iznoseći prvi put u zadnjih pet dana pozivitnu ocjenu o zdravstvenom stanju svog uglednog prethodnika kojega je, poput većine Južnoafrikanaca, nazvao njegovim plemenskim imenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pročitana oporuka Imovina Nelsona Mandele procjenjuje se na 4,1 milijun dolara Slika nije dostupna Naginjao komunizmu? TAJNI DOKUMENT OTKRIVA Mandela prošao obuku Mossada u naoružanju

>> Mandelino stanje je 'ozbiljno, ali stabilno'

"Veoma smo sretni zbog sadašnjeg poboljšanja, nakon ovih dana koji su bili teški", dodao je Zuma koji je dao izjavu u parlamentu u Cape Townu u prigodi glasovanja o proračunu presjedništva. Rijetke informacije koje su južnoafričke vlasti objavljivale nakon hospitalizacije nacionalnog junaka u subotu ujutro govorile su da je njegovo zdravstveno stanje - koje je Zuma nazvao "teškim" pa i "iznimno teškim" - nepromijenjeno.

"Danas, 12. lipnja", podsjetio je Zuma, "obilježavamo 49. godina od osude Nelsona Mandele na doživotni zatvor 1964. Na ovaj važan dan u mislima smo s predsjednikom Mandelom i njegovom obitelji". Junak borbe protiv aparthejda, uhićen 1962., proveo je u zatvoru 27 godina. "Siguran sam, poznavajući ga, da je on hrabar borac i da će uskoro biti među nama", rekao je Zuma u utorak navečer u razgovoru za javnu televiziju SABC. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene