Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusija vs. SAD

'Nećemo dirati naš nuklearni potencijal dok je situacija nejasna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva neće smanjivati svoje nuklearne potencijale dok se ne razjasne planovi postavljanja sustava proturaketne obrane SAD-a u Europi, rekao je načelnik glavnog stožera ruske vojske, izvijestila je agencija Interfax.

Sjedinjene Države i Rusija pregovaraju o Sporazumu o smanjenju nuklearnog naoružanja (START) koji bi trebao zamijeniti sporazum o smanjenju strateškog naoružanja koji istječe 5. prosinca. 'Dok stanje u svijetu nije jasno, uključujući i pitanje proturaketnog sustava, nećemo dirati naš nuklearni potencijal', rekao je Nikolaj Makarov referirajući se na planove SAD-a da u Poljskoj i Češkoj postavi sustav proturaketne obrane.

Pročitajte i ovo Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati" Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

'Pitanje strateških nuklearnih snaga za nas je sveto. Osigurat ćemo onoliko sredstava koliko je potrebno da se održi stabilnost u svijetu', rekao je Makarov. 'Naše ćemo strateške raketne snage ostaviti praktički nepromijenjenima'.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene