Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NATO je u četvrtak osudio Moskvu zbog toga što priznaje putovnice separatističkih republika na istoku Ukrajine i njihovo korištenje ruskog rublja, izrazivši svoju "veliku zabrinutost".


Na sastanku s ruskim kolegom u Bruxellesu veleposlanici 28 zemalja Sjevernoatlantskog saveza "pozvali su Rusiju da iskoristi svoj velik utjecaj na borce (proruske pobunjenike na istoku Ukrajine) kako bi u cijelosti poštovali svoje obveze" iz mirovnog ugovora iz Minska (2015.), rekao je NATO-ov glavni tajnik Jens Stoltenberg.

Vezani članci Slika nije dostupna Breedlove: Ruske rakete na Krimu prijetnja su cijelom Crnom moru Slika nije dostupna Novi glavni tajnik NATO-a ima pred sobom 'ruski izazov': Hoće li ga uspjeti riješiti?

"Izrazili su veliku zabrinutost zbog toga što je Rusija priznala osobne dokumente koje su izdali separatisti, zbog uvođenja rublja (kao valute) i zapljene poduzeća" za koju su odgovorni pobunjenici, rekao je Stoltenberg novinarima.

"Saveznici i Rusija i dalje različito gledaju na krizu u Ukrajini i oko nje (...) a sigurnosno stanje je i dalje razlog za veliku zabrinutost", istaknuo je glavni tajnik.

NATO-ov glavni tajnik je dao izjavu dan uoči sastanka ministara vanjskih poslova zemalja Saveza u Bruxellesu na kojemu će prvi put sudjelovati američki državni tajnik Rex Tillerson. (HINA)