Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sukobi su nastavljeni u subotu oko zračne luke Doneck čime je još više oslabljeno primirje između ukrajinskih vojnika i proruskih ustanika, dok Zapad poziva Moskvu da iskoristi svoj utjecaj kako bi se sačuvao prekid vatre.


Dan nakon napada i protunapada, ukrajinska vojska objavila je u subotu da još uvijek ima pod nadzorom zračnu luku, jedinu enklavu koju kontrolira od svibnja u gradu u potpunosti u rukama separatista.

Vezani članci Poplava, ilustracija Nevjerojatni prizori iz Rusije: Avenija u Moskvi pretvorena u jezero, ali neki se unatoč tome - kupaju Koronavirus u Moskvi, ilustracija Problemi s delta varijantom: Dva najveća grada im bilježe rekordan broj umrlih

"Noć je bila mirna. Nanovo je počelo ujutro", rekao je jedan pobunjenički borac s nadzorne točke na oko dva kilometra od zračne luke, dok je raketa pala dvadesetak metara dalje.

"Ne nadziremo zračnu luku ali sukobi su sporadičniji, ostaju džepovi otpora, naročito u podrumima koje pokušavamo očistiti", kazao je.

Proruski "premijer" samoproglašene Republike Doneck Aleksandar Zaharčenko kazao je u petak da pobunjenici nadziru 95 posto zračne luke.

Po gradskoj upravi, osam kuća uništeno je u petak u Donecku. U bombardiranjima zadnjih je dana poginulo 11 civila, od kojih četiri u školi a šest na autobusnoj stanici u srijedu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook