Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nasilni neredi u Ateni, ozlijeđeno tri policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je tri policajca ozlijeđeno u nemirima s nekoliko stotina prosjednika u Ateni tijekom studentskih demonstracija protiv vladinih planova o reformi obrazovnog sustava.


Prosvjednici su bili naoružani s palicama i zapaljivim bombama kojima su palili kante za smeće i trgali pločnike ispred grčkog parlamenta.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

Policija ih je pokušala zaustaviti bacanjem suzavca. Dvoje policajaca je ozlijeđeno i odvedeno u bolnicu.

Jedan je zadobio teške rane od opeklina, a drugi je pretučen palicama.

Najmanje je jedan prosvjednik priveden prije potjere kroz grad do atenskog sveučilišta gdje su demonstranti napravili goruće barikade i sakrili se iza njih.

U tom su trenutku počeli bacati zapaljive bombe i kamenje na policajce. Pozvani su vatrogasci kako bi suzbili štetu.

Prosvjednici su bili većinom studenti i profesori koji su zahtjevali ostavku konzervativnih vladinih planova o reformi obrazovanja.

Vlada tvrdi da je sporni prijedlog zahtjeva, o kojem će se glasovati sljedeći tjedan, ima cilj povećanje kompetentnosti na grčkim sveučilištima, ali studenti tvrde da će veća kometencija povećati nezaposlenost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene