Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon 87 godina otkriveno da je Australija objesila krivog čovjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australac koji je obješen zbog silovanja i ubojstva 12-godišnje djevojčice rehabilitiran je 87 godina nakon pogubljenja.

'Ovo je tragičan slučaj pravosudne pogreške koja je rezultirala vješanjem nevinog čovjeka', izjavio je glavni tužitelj savezne države Victorije, Rob Hulls. 

Pročitajte i ovo Zatvor u Splitu, arhiva je li bilo propusta? Drama u splitskom zatvoru: Zatvorenik se objesio u WC-u, cimeri priskočili da ga spase Ilustracija kaos na ulicama Pogubljen prvi prosvjednik osuđen na smrt: Obješen u zoru, zemljom bjesne novi nemiri

'On također šalje zapanjujuće upozorenje svima koji i dalje vjeruju da smrtnoj kazni ima mjesta u našem pravosudnom sustavu', dodao je.

Colin Ross osuđen je za zločin jer se pretpostavljalo da vlas pronađena u njegovu domu pripada ubijenoj djevojčici. Iako su postojali svjedoci koji su ga vidjeli na drugom mjestu u vrijeme zločina, proglašen je krivim i pogubljen vješanjem 1921. godine.

Slučaj je nedavno ponovo otvoren nakon velike kampanje Rossovih potomaka. Forenzičnim ispitivanjem ustanovljeno je da vlas zbog koje pogubljen nije pripadala nesretnoj djevojčici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene