Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australac koji je obješen zbog silovanja i ubojstva 12-godišnje djevojčice rehabilitiran je 87 godina nakon pogubljenja.


'Ovo je tragičan slučaj pravosudne pogreške koja je rezultirala vješanjem nevinog čovjeka', izjavio je glavni tužitelj savezne države Victorije, Rob Hulls. 

Vezani članci Prijatelji (Foto: IMDB) Legendarni "Prijatelji" napunili 25 godina: Jeste li se i vi smijali avanturama slavne šestorke? Noelle Sheldon i Jennifer Aniston (Foto: Profimedia) Je li moguće da je prošlo već 17 godina otkako se rodila kći Rachel i Rossa? Pogledajte kako danas izgleda

'On također šalje zapanjujuće upozorenje svima koji i dalje vjeruju da smrtnoj kazni ima mjesta u našem pravosudnom sustavu', dodao je.

Colin Ross osuđen je za zločin jer se pretpostavljalo da vlas pronađena u njegovu domu pripada ubijenoj djevojčici. Iako su postojali svjedoci koji su ga vidjeli na drugom mjestu u vrijeme zločina, proglašen je krivim i pogubljen vješanjem 1921. godine.

Slučaj je nedavno ponovo otvoren nakon velike kampanje Rossovih potomaka. Forenzičnim ispitivanjem ustanovljeno je da vlas zbog koje pogubljen nije pripadala nesretnoj djevojčici.