Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo 10 posto pod kontrolom

Najveći šumski požar u povijesti Los Angelesa uzrokovao evakuaciju više od 700 domova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šumski požar na sjevernom rubu Los Angelesa brzo se prerastao u, prema njegovu gradonačelniku, najveći požar u povijesti grada, time izazvavši evakuaciju stotina ljudi i zatvaranje važne autoceste.

Požar nazvan La Tuna izbio je u petak i naveo vlasti da evakuiraju više od 700 domova u sjevernom susjedstvu Los Angelesa i u obližnjim Burbanku i Glendaleu, rekli su dužnosnici.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Slika nije dostupna Vatrena stihija VIDEO Zbog požara u Kanadi se spremaju nove evakuacije, zatvorena glavna arterija

Vlasti su upozorile na vjetrove koji bi ih mogli natjerati da prošire zonu evakuacije nakon što je u subotu vatra uništila jednu kuću u Los Angelesu.

"Osim toga nije bilo šteta na imovini", rekao je gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti tijekom konferencije za novinare.

Samo 10 posto požara je pod nadzorom, a više od 500 vatrogasaca se bori s njim.

Vatra se u subotu polagano širila gustim grmljem, koje nije gorjelo desetljećima, niz padine prema kućama dok se temperature na tom području približavaju 38 stupnjeva Celzija, rekao je vatrogasni odjel Los Angelesa.

"Požar, koji je izbio jučer, možemo sada reći, najveći je u povijesti grada Los Angelesa, glede njegove površine", rekao je Garcetti novinarima.

Vatra je gorila duž autoceste 210 kada je požar izbio u petak, a dim je lebdio iznad ceste dok su automobili prolazili pored plamena na udaljenosti od desetak metara. Dužnosnici su brzo zatvorili dio autoceste.

Ovo je još jedan u nizu požara u Kaliforniji, koja se i na početku ljeta borila s velikom količinom vatre. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene