Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najmanje 33 mrtva u sukobima u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su trideset tri osobe u petak smrtno stradale u atentatima u Iraku, među kojima deset u samoubilačkom napadu na sjeveru zemlje, doznaje se od sigurnosnih izvora.

- Automobil-bomba koji je vozio samoubojica eksplodirao je u blizini kontrolne točke policije, kod sportskog igrališta gdje se održavala nogometna utakmica, u al-Hadharu, 250 km sjeverno od Bagdada, izvijestio je izvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bombaški napadi Niz eksplozija u Bagdadu, najmanje 36 mrtvih Slika nije dostupna Eksplozije bombi Val atentata u Iraku: Najmanje 75 mrtvih

- Sedam civila i tri policajca ubijena su u eksploziji u kojoj je
ranjeno devet policajaca i tri civila, dodao je.

Grad al-Hadhar je u pokrajini Ninivi, koje je prijestolnica Mosul u
petak ujutro bila poprište žestokih sukoba između policije i osoba za koje se pretpostavlja da pripadaju terorističkoj mreži al-Qaidi, u kojima je život izgubilo najmanje 9 policajaca.

U Mosulu su u petak pronađena trupla deset ustrijeljenih osoba, među kojima mještana iz okolnih sela, policajaca i zaštitara, izvijestila je gradska mrtvačnica.

Na sjeveru Bagdada dvije su osobe ubijene, među kojima trudnica koja je išla u bolnicu roditi, i dvije su ranjene kada je pri prolasku taksija kod Baaqube eksplodirala bomba kućne izrade, izvijestila je policija.

U Jorf al-Sahru, 65 km južno od Bagdada, pri prolasku policijske
ophodnje eksplodirala je bomba kućne izrade i usmrtila policajca, dok je pripadnik službe sigurnosti iz bivšeg režima Sadama Huseina ustrijeljen u Amari, 365 km južno od Bagdada, doznaje se od sigurnosnog izvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene