Najmanje je 15 osoba poginulo u sudaru vozila krcatog putnicima i kamiona u utorak na jugu Kalifornije, priopćio je bolnički centar koji je primio dio žrtava nesreće.


"Mislimo da je u SUV vozilu (gradsko vozilo s pogonom na sva četiri kotača) koje se sudarlio s teretnom poluprikolicom punom šljunka bilo 27 putnika", rekla je Judy Cruz, voditeljica hitnog odjela u bolnici El Centro, blizu meksičke granice.

Vezani članci Hitna pomoć Biciklist oduzeo prednost vozaču auta pa se sudarili: Ne zna se težina njegovih ozljeda U nesreći u Zagrebu poginuli motociklist i biciklist U stravičnoj nesreći u Zagrebu na mjestu poginuli biciklist i motorist: "Čuo se strašan udar, poput eksplozije"

Po njezinim riječima, najmanje je 14 putnika umrlo na mjestu nesreće, a jedna po prijemu u bolnicu, na čiji je hitni odjel primljeno još šest osoba.

Najmanje je pet žrtava nesreće, koja se dogodila u još nerazjašnjenim okolnostima, evakuirano helikopterom u druge bolnice u okolici, dodala je Cruz na internetskoj tiskovnoj konferenciji.

Umjesto osam putnika, bilo ih je više od 20

Kalifornijski prometni policajac Jack Sanchez je na upit USA Today rekao da je SUV koji je sudjelovao u nesreći bio Ford Expedition, model koji može primiti najviše osam putnika.

Spasilačka služba priopćila je da se nesreća dogodila nešto poslije 6.00 sati po lokalnom vremenu na nacionalnoj cesti 115 blizu Holtvillea, desetak kilometara sjeverno od američko-meksičke granice.

Na prvim snimkama prometne nesreće koje su objavila mjesna glasila vidi se kamion koji se bočno zabio u SUV. Kabina kamiona je gotovo neoštećena, ali je drugo vozilo, premda je ostalo na kotačima, znatno oštećeno.

Vozič kamiona zadobio je "višestruke ozljede", navodi prometna policija.