Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeni ostaci šest osoba

Srušio se turistički helikopter na Havajima: Poginulo sedam osoba, od njih je dvoje djece

Timovi koji su pretraživali teren za nestankom havajskog helikoptera na otoku Kauai u petak su pronašli ostatke šest od sedam tijela, ali nema tragova preživjelih, javili su policija i vatrogasci.

To je objavljeno na konferenciji za novinare gotovo 24 sata nakon što je turistički helikopter nestao po lošem vremenu u zabačenom dijelu toga otoka. Na letu kojim je upravljao turistički operater Safari Helicopters sa sjedištem u Kauai, bilo je šest putnika i pilot, od kojih dvoje djece, rekao je novinarima šef vatrogasne brigade okruga Kauai Solomon Kanoho.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas i panika Krenuli su na luksuznu večeru, a onda se helikopter počeo vrtjeti i padati: "Umrijet ćemo ovdje!" Epicentar potresa na Havajima Muana Loa Najveći vulkan na svijetu pogodio potres, stanovnici uznemireni: "Jako nas je uzdrmalo. Zatresla su se sva stakla"

Vatrogasna služba Kauai otoka prekinula je traženje kasno popodnevne zbog magle i slabe vidljivosti, ali planira nastaviti operaciju u zoru u subotu, rekao je Kanoho. Iako su pronađeni posmrtni ostaci samo šest od sedam osoba koje su se nalazile u nesreći zrakoplova, Kanoho je dodao da nema naznaka da je netko preživio.

Helikopter se srušio unutar propisane rute leta po vrlo lošem vremenu. Nacionalni odbor za sigurnost transporta izvijestio je u svibnju da je na Havajima u posljednjih pet godina zabilježeno osam nesreća u kojima su sudjelovali turistički helikopteri, s četiri smrtna slučaja i 18 ozlijeđenih. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene