Obavijesti Video Pretražite Navigacija
19 kutija droge

Nasukao se vrlo skup teret: Na plaži na Novom Zelandu pronađen kokain vrijedan nekoliko milijuna dolara

Droga pronađena na Novom Zelandu (Foto: AFP)
Droga pronađena na Novom Zelandu (Foto: AFP) Foto: Afp
Novozelandska policija priopćila je u četvrtak da je tijekom noći pronašla vrlo skup teret nasukan na popularnoj plaži u Aucklandu.

Devetnaest paketa kokaina u vrijednosti od oko 3 milijuna novozelandskih dolara (1,9 milijuna američkih dolara) pronađeno je u srijedu navečer nasukano na plaži Bethells, udaljenoj 30 kilometara zapadno od centra grada Aucklanda, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze

"Policija je uz pomoć novozelandske carine provela detaljnu pretragu plaže i okolnih područja kako bi pronašli sve pakete", rekao je detektiv Colin Parmenter.

Kokain najskuplji na Novom Zelandu

Droga je pakirana u 19 kutija veličine VHS kazete. "Postoji mala vjerojatnost da se na plaži pojavi još paketa, stoga molimo građane da odmah kontaktiraju s nama ako ih pronađu", dodao je Parmenter.

Prema globalnom istraživanju o drogama objavljenom ranije ove godine, navodi se da je Novi Zeland najskuplja zemlja za kupovinu kokaina. Istraživanje je pokazalo da Novozelanđani u prosjeku plaćaju 375 dolara za gram kokaina, što je gotovo četiri puta više od cijene za koju se ista količina prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene