Droga pronađena na Novom Zelandu (Foto: AFP)
Droga pronađena na Novom Zelandu (Foto: AFP)

Novozelandska policija priopćila je u četvrtak da je tijekom noći pronašla vrlo skup teret nasukan na popularnoj plaži u Aucklandu.


Devetnaest paketa kokaina u vrijednosti od oko 3 milijuna novozelandskih dolara (1,9 milijuna američkih dolara) pronađeno je u srijedu navečer nasukano na plaži Bethells, udaljenoj 30 kilometara zapadno od centra grada Aucklanda, priopćila je policija.

Vezani članci Pao diler u Zagrebu (Foto: PU zagrebačka) - 1 U Susedgradu pao diler: Mladić pritvoren, zaplijenjeni marihuana, kokain, novac i pištolj Akcija španjolske policije Lijepa (Foto: Europol) Pala golema zločinačka organizacija: Zaplijenjeno čak 4 tone kokaina i 2 milijuna eura prljavog novca, uhićena 81 osoba

"Policija je uz pomoć novozelandske carine provela detaljnu pretragu plaže i okolnih područja kako bi pronašli sve pakete", rekao je detektiv Colin Parmenter.

Kokain najskuplji na Novom Zelandu

Droga je pakirana u 19 kutija veličine VHS kazete. "Postoji mala vjerojatnost da se na plaži pojavi još paketa, stoga molimo građane da odmah kontaktiraju s nama ako ih pronađu", dodao je Parmenter.

Prema globalnom istraživanju o drogama objavljenom ranije ove godine, navodi se da je Novi Zeland najskuplja zemlja za kupovinu kokaina. Istraživanje je pokazalo da Novozelanđani u prosjeku plaćaju 375 dolara za gram kokaina, što je gotovo četiri puta više od cijene za koju se ista količina prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama. (Hina)