Obavijesti Video Pretražite Navigacija
išli na hideout festival

Let do Zadra pretvorio se u pravi pakao: Pijani Britanci terorizirali putnike i osoblje, policija ih uhitila čim su sletjeli

Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP)
Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP) Foto: Afp
Grupa pijanih Britanaca zagorčala je brojnim putnicima let od Manchestera do Zadra. Britanski mediji objavili su snimku iz aviona na kojoj se vidi kako povraćaju po podu zrakoplova, viču i ometaju druge putnike. Nakon što su sletjeli, nemirne turiste uhitila je zadarska policija.

Pijani mladići snimljeni su na letu Ryanaira od Manchestera do Zadra gdje su se brojni partijaneri uputili na Hideout Festival. Na snimci koju je objavio Daily Mail vidi se kako jedan mladić povraća po podu aviona, a zatim i u vrećicu koju mu pridržava drugi putnik.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Liječnici KBC-a Rijeka POZITIVAN GOTOVO SVAKI TREĆI TEST Korona ne posustaje, bolnice se pune: Liječnici upozoravaju - "Uzimanje ovih lijekova na svoju ruku povećava smrtnost"

Ljutiti putnici pokušavali su ih smiriti tijekom leta od tri i pol sata jer su stvarali buku, a i sam je let isprva odgođen jer kabinsko osoblje nije moglo primiriti pijane putnike. Zbog svađe koja je izbila između alkoholiziranih turista i ostalih putnika stujardesa Ryanaira pozvala je policiju.

Aneta Zukow (24) i njezin partner Piotr Nesan (32) jedni su od putnika koji su bili na letu za Zadar. Oni su za Daily Mail ispričali da je većina putnika koji su išli na zadarski festival ignorirala upute stjuardesa da zavežu sigurnosni pojas, a vikali su i na druge putnike. ''Bilo je kao da sam u noćnom klubu, ali bez glazbe'', rekla je Aneta i kaže da je zadarska policija uhitila trojicu muškaraca čim su sletjeli u Zadar.

''Kao da smo bili u džungli s divljim životinjama. Ovo je bio pravi pakao, najgori let na kojem sam ikad bila'', kazala je. Ispričala je da se kabinsko osoblje mučilo s putnicima, pa su im u trenutku očaja i ''zaprijetili'' da će ih baciti iz aviona. Kazala je da ih je prije leta vidjela u kafiću na aerodromu kako se valjaju po podu.

Iz aviokompanije su potvrdili da su na letu za Zadar morali zatražiti policijsku pomoć. ''Zrakoplov je sletio bez problema i policija je odvela pojedine osobe. Sigurnost i udobnost naših putnika i osoblja je naš prioritet, a ovo je sad problem lokalne policije'', kazali su iz Ryanaira.

O događaju smo upitali zadarsku policija koja nam je potvrdila da su 6. srpnja oko 22 sata zaprimili dojavu da se na liniji zrakoplov Manchester-Zadar nalazi putnik koji se neprimjereno ponaša. ''Po slijetanju zrakoplova na Zračnu luku Zadar, obavljen je razgovor sa zapovjednikom zrakoplova kojom prilikom je prijavio da se u zrakoplovu nalazi jedan putnik u alkoholiziranom stanju, dok elementi narušavanje javnog reda i mira nisu utvrđeni'', kazala je glasnogovornica PU zadarke Ivana Grbin. Zbog alkoholiziranosti je 22-godišnjem putniku pružena liječnička pomoć u bolnici u Zadru.

Hideout Festival popularan je u Velikoj Britaniji, čiji su mediji već pisali o tom festivalu. Daily Mail je pisao o masovnoj tučnjavi na Zrću kada su posjetitelji festivala bacali predmete tijekom partyja. Zaštitari su odgovorili ''gomilom palica i premlaćivanjem''.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene