Spaljivanje lutke Martine Mlinarević Sopta u Mostaru
Spaljivanje lutke Martine Mlinarević Sopta u Mostaru Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Organizatori su istaknuli da tradiciju karnevala i spaljivanja na lomači lika osobe koja se proglasi krivom za svako zlo tijekom godine njeguju već 20 godina i time na satiričan način govore o problemima u društvu.


Na karnevalu u Mostaru večeras je spaljena lutka s likom Martine Mlinarević Sopta, književnice i veleposlanice BiH u Češkoj, piše Klix.ba.

Organizacijski odbor Karnevala u mostarskom naselju Centar 2, prije spaljivanja lutke obrazložio je kako je za ovogodišnje nedaće optužena ''Bukača Huzurpator'', koja asocira na lik Martine Mlinarević Sopta.

Božidar Puljić, predsjednik Karnevala, kazao je kako ovo nije spaljivanje lika i djela Mlinarević kao osobe, nego kao pojave koja je vezana za nju. ''Mi smo do sada spalili i lik gradonačelnika i predsjednika vlade i brojne druge likove u satiričnoj formi, ali nikada nikoga kao osobu, nego pojavu koja se veže za nju'', pojasnio je Puljić.

Organizatori ističu da tradiciju karnevala i spaljivanja na lomači lika osobe koja se proglasi krivom za svako zlo tijekom godine ova udruga njeguje već 20 godina u Mostaru i na satiričan način govori o problemima u društvu.

Na sve je reagirala i Mlinarević Sopta: "Kad misliš da si vidio sve...i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo što je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle, ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo ! <3 Ps. Bukaču mozete kupiti u Buybooku i svim boljim knjižarama!"