Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na jugu Italije prosvjedi protiv mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 4000 tisuće prosvjednika, većinom mladih, jučer je izašlo na ulice južnotalijanskog grada Lamezia Terme u regiji Kalabrija kako bi prosvjedovalo protiv mafije.

Naime, posljednjih je tjedana u tom gradu došlo do niza mafijaških napada na imovinu zbog reketarenja i ubojstva dvije osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

Prosvjednici su krenuvši od zgrade suda na glavnom gradskom trgu prošli ulicama grada do trgovine automobilskih guma zapaljene u utorak. 

Mafijaški napad na trgovinu automobilskim gumama izazvao je gnjev građana, među ostalim i stoga što je bilo potrebno više dana da se požar ugasi dok se gusti crni dim širio velikim dijelom grada. 

Dva dana kasnije u središtu grada ubijene su dvije osobe. Prosvjed je održan pod sloganom: "Oglasimo se kako ne bi bili pokopani".

'Ndraghetta', kalabrijska mafija, smatra se jednom od najagresivnijh i najopasnijih zločinačkih organizacija Italije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene