Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velike poplave

FOTO/VIDEO Uznemirujući prizori sa poznatog ljetovališta: Snažna tropska oluja odnijela stotinu života

Aktualno Galerija Tropska oluja na Filipinima - 1 Tropska oluja na Filipinima - 1 Foto: Handout / Philippines Coast Guard (PCG) / AFP Tropska oluja na Filipinima - 2 Tropska oluja na Filipinima - 2 Foto: Handout / Philippines Coast Guard (PCG) / AFP Tropska oluja na Filipinima - 3 Tropska oluja na Filipinima - 3 Foto: Handout / Philippines Coast Guard (PCG) / AFP Tropska oluja na Filipinima - 4 Tropska oluja na Filipinima - 4 Foto: Handout / Philippines Coast Guard (PCG) / AFP +0 Filipini, oluja Galerija 1/5 >>
U poplavama i klizištima izazvanima tropskom olujom na Filipinima poginulo je 110 ljudi, dok je više od 2,4 milijuna pogođeno, objavila je u utorak nacionalna agencija za katastrofe.

Trideset i tri osobe i dalje se vode kao nestale, a više od 100 je ozlijeđeno, dodala je agencija.

Pedeset i devet ljudi poginulo je u južnoj pokrajini Maguindanaou, gdje je više od 100 kuća odnijela poplava ili su zatrpane u klizištima.

Šesnaest osoba i dalje se vodi kao nestale u Maguindanaou. Vlasti kažu da je u ovom trenutku mala vjerojatnost da će preživjeli biti pronađeni.

Pročitajte i ovo Poplave u Grčkoj PRIRODNA NEPOGODA VIDEO Apokaliptični prizori iz poznatog ljetovališta: Poplave odnijele jedan život, više osoba nestalo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove poplave u Australiji VIDEO Evakuirano predgrađe Melbournea: Očekuju se rekordne štete, a vodostaji nastavljaju rasti

Dvadeset dvoje smrtnih slučajeva bilo je u regiji Zapadnom Visayasu, a 12 u pokrajinama Caviteu, Laguni i Batangasu, južno od Manile.

Pogođena područja pretrpjela su velike poplave nakon što je oluja Nalgae donijela obilne kiše nekoliko dana prije nego što je u subotu stigla do kopna u istočnim Filipinima.

Nalgae se pomaknula s Filipina, ali nova tropska oluja kreće se prema istočnoj obali zemlje i očekuje se da će donijeti više kiše, objavio je meteorološki ured.

Filipinski arhipelag svake godine u prosjeku pogodi 20 tropskih ciklona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene