Kim Wall ubijena je tijekom intrevjua na podmornici (Foto: AFP)
Kim Wall ubijena je tijekom intrevjua na podmornici (Foto: AFP) Foto: Afp

Poduzetnik Peter Madsen, koji je ubio švedsku novinarku Kim Wall i njezino raskomadano tijelo bacio u more, osuđen je na doživotan zatvor.


Danski sud donio je presudu Peteru Madsenu, poduzetniku izumitelju koji je ubio švedsku novinarku Kim Wall. Doživotnu kaznu zatvora dobio je za ubojstvo novinarke koju je ubio dok je radila članak o njegovu izumu podmornici, javlja BBC.

Vezani članci Peter Madsen sjedi na tlu nedaleko od zatvorske zgrade u Abertslundu Danski monstrum: Muškarac koji je ubio i raskomadao novinarku na svojoj podmornici pobjegao iz zatvora Red pred sudom u Kopenhagenu (Foto: AFP) Tužiteljstvo traži doživotni zatvor: Počelo suđenje monstrumu koji je raskomadao novinarku

Tužitelji su tvrdili da je Madsen planirao ubiti 30-godišnju novinarku tako da je ili uguši ili da joj prereže grlo, ali na koji od ta dva načina ju je ubio nisu mogli potrvditi niti forenzičari. Njezino raskomadano tijelo pronađeno je u moru 21. kolovoza prošle godine, 11 dana nakon što ga je intervjuirala u podmornici, prilikom čega je i viđena posljednji put.

Madsen, odjeveno u crno, mirno je saslušao izricanje kazne na sudu u Kopenhagenu.

Podsjetimo, policija ga je uhitila 11. kolovoza prošle godine kada je izašao iz podmornice bez Wall (30), koja se ukrcala dan prije radeći na priči o njemu.

Kasnije tog mjeseca, policija je potvrdila da je torzo koji je more izbacilo na obalu bio njezin. Kasnije su pronađeni i drugi dijelovi njezina tijela.

"Nakon analize cijelog slučaja, sud je zaključio da je optuženik ubio Kim Wall", rekla je sutkinja Anette Burkoe.

Sud je zaključio da je Madsen "raskomadao tijelo kako bi prikrio dokaze zločina koji je počinio", rekla je. Madsen (47) je priznao da je raskomadao tijelo i bacio ga u more, ali ne i da ju je ubio.

Tvrdio je da je umrla od udisanja ispušnih plinova koji su dospjeli u podmornicu zbog tehničke pogreške dok je on bio na palubi i pripremao se za uron. Forenzičari to nisu mogli potvrditi.

Madsen će se žaliti na kaznu, rekao je njegov odvjetnik. (I.D. / Hina)