Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U danskim vodama

Ubijena švedska novinarka – Njezino tijelo pronađeno bez glave, ruku i nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudski trup pronađen u danskim vodama pripada švedskoj novinarki koja je 10. kolovoza nestala nakon ukrcaja na privatnu podmornicu s čijim se konstruktorom trebala sastati, priopćila je u srijedu policija.

"DNK trupa odgovara DNK Kim Wall", objavila je danska policija na Twitteru, dodajući da će druge informacije objaviti na tiskovnoj konferenciji tijekom dana.

Pročitajte i ovo Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!" Pucnjava u trgovačkom centru - 3 KAOS u Kopenhagenu Nekoliko mrtvih u pucnjavi u trgovačkom centru: "Mislili smo da je riječ o pljački, ali pucao je u ljude, ne u strop ili pod"

Trup žene, čije su ruke, noge i glava odsječeni, kako pokazuju rezultati obdukcije, pronašao je u ponedjeljak slučajni prolaznik u zaljevu Koege, pedesetak kilometara južno od Kopenhagena.

Kim Wall, iskusna tridesetogodišnja novinarka, ukrcala se 10. kolovoza na Nautilus s Peterom Madsenom, danskim konstruktorom i vlasnikom podmornice u okviru novinarske reportaže.

Njezin partner prijavio je nestanak 11. kolovoza. Istog dana danske vlasti su spašavale Madsena u vodama Oeresunda, između danske i švedske obale, malo prije nego je podmornica potonula. Istražitelji misle da ju je Madsen namjerno potopio. Podmornica je poslije izvučena iz mora i sada je pretražuju forenzičari.

Madsen je prvo rekao da je novinarku živu ostavio na vrhu otoka Refshaleoena, u Kopenhagenu, 10. kolovoza navečer. Poslije je u pritvoru promijenio iskaz, rekavši da je Wall doživjela nesreću i da je njezino tijelo bacio u more u zaljevu Koege.

Novi iskaz nije razuvjerio istražitelje koji sumnjiče Madsona za "ubojstvo iz nehata".

Kim Wall, neovisna novinarka, surađivala je s The Guardianom i s New York Timesom. Diplomirala je na novinarskom fakultetu Columbiji u New Yorku, a radila je u New Yorku i u Kini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene