Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kobna reakcija

Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije
Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije Foto: Getty Images
Nakon samo jednog zalogaja curryja, muškarac iz okolice Manchestera umro je od posljedica alergijske reakcije.

Muškarac je umro od alergijske reakcije nakon samo jednog zalogaja curryja. Joseph Higginson bio je alergičan na orašaste plodove i bademe te je umro samo nekoliko dana nakon što je pojeo curry, jelo za koje njegova obitelj tvrdi da je prije jeo bez problema.

Navodi se da je Higginson, 27-godišnji mehaničar iz okolice Manchestera, u jelo dodao maslac na kojem je jasno pisalo da sadrži bademe. Nakon što je pojeo samo jedan zalogaj jela, srušio se i doživio srčani zastoj. Sama alergija dijagnosticirana mu je nekoliko mjeseci ranije. Policija je provela istragu, ali nije pronađena nikakva pogreška.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grozote u Ukrajini Sustavno mučenje namjerna politika ruske vojske: "U 90 posto slučajeva..."

Na sudu se saznalo da je Higginsona u lipnju 2022. godine pregledao alergolog te da je kožnim testom kasnije potvrđeno da je alergičan na kikiriki, orašaste plodove, bademe i kokos. Dobio je i EpiPen - auto-injektor koji sadrži epinefrin za smanjenje tjelesne alergijske reakcije. Usto, dobio je i upute o anafilaksiji, piše Mirror.

Emily Higginson, njegova sestra, na sudu je rekla da je bio hospitaliziran u travnju 2022. godine, ali da nije uvijek ozbiljno shvaćao svoje alergije.

Tragedija se dogodila tijekom obiteljskog ručka 28. prosinca 2022. godine. Higginson je naručio hranu iz jednog indijskog restorana, pojeo je predjelo, a kad je uzeo zalogaj glavnog jela s piletinom na maslacu iznenada je ustao i odjurio do sudopera u kuhinji. Sestra mu je dala EpiPen u bedro, ali ništa se nije dogodilo te se srušio.

Pročitajte i ovo Sanacija ruševnih kuća - 3 tko je odgovoran? Tri mjeseca nakon odrona u kojem je stradala devetogodišnjakinja ništa se nije saniralo: "Puno se priča, ali..."

Do dolaska hitne pomoći obitelj ga je smjestila u krevet. Djelatnici hitne pomoći obavili su oživljavanje te je odvezen u bolnicu, gdje je i preminuo 4. siječnja 2023. godine. Nakon njegove smrti, u skladu s njegovim željama, obitelj je donirala organe.

Higgisonova obitelj ovaj događaj iskoristila je kako bi se podigla svijest o težini alergija i kako bi napomenuli da se tolerancija na njih može mijenjati tijekom života.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene