Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet muškaraca optuženo je u četvrtak za grupno silovanje foto-novinarke u Mumbaiju, nakon što je krajem kolovoza sličan napad izazvao val zgražanja u Indiji.


Četiri odrasle osobe pojavile su se pred sudom u Mumbaiju kako bi ih se optužilo za grupno silovanje i prisilno zadržavanje.

Vezani članci Željko Prigorac Načelnik Lasinje zbog silovanja osuđen na dvije godine zatvora. Sutkinja: "Odvratno i odbojno" Slika nije dostupna Četvorica proglašena krivima za brutalno grupno silovanje novinarke!

Peti osumnjičeni, maloljetnik u trenutku događaja 22. kolovoza, također je optužen pred sudom za maloljetnike, kazao je glasnogovornik policije u Mumbaiju Satyanarayan Choudhary.

Pet muškaraca osumnjičeno je da su u bogatoj četvrti Mumbaija silovali 22-godišnju ženu koja je fotografirala za jedan časopis, u društvu kolege, što liči na aferu koja je potresla Indiju krajem 2012.

Mlada žena hospitalizirana je na tjedan dana u Mumbaiju zbog brojnih ozljeda.

>> Grupno silovanje indijske novinarke šokiralo svijet

Grupno silovanje u gradu koji se smatra sigurnijim za žene od New Delhija izazvalo je val zgražanja na društvenim mrežama, u parlamentu i među novinarima koji su organizirali prosvjed.

Pet muškaraca prišlo je mladoj ženi u četvrti Shakti Mills dok je fotografirala stara zdanja, s kolegom. Napadači su isprebijali muškarca, zavezali ga i silovali ženu na osamljenom mjestu te četvrti Mumbaija, gospodarskog i financijskog središta Indije.

U prosincu prošle godine 23-godišnja studentica divlje je napadnuta, pretučena, silovana i bačena na cestu u New Delhiju. Njezin pratioc je pretučen. Umrla je od ozljeda.

Četiri muškarca nedavno su osuđena na smrt za to kriminalno djelo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook