Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko planirate tijekom godišnjeg odmora otići do Mrtvog mora dobro će vam doći informacija da se četvrtina svih nesreća sa smrtnim ishodom u Izraelu dogodi upravo tamo.


Iako se kupajući u Mrtvom moru ne možete utopiti, možete umrijeti ako popijete previše morske vode. Alarmantne podatke objavila je izraelska agencija za spašavanje. 'Radim kao spasilac na plaži i ljudi me često pitaju zašto je potreban spasilac ako se ne mogu utopiti. Tada im redovito objašnjavam kako mogu umrijeti ako popiju veću količinu vode što im je isto kao da popiju otrov', otkriva spasilac za Reuters.

Vezani članci Benjamin Netanyahu (Foto: Dnevnik.hr) Kraj vladavine Benjamina Netanyahua? Izraelska oporba oformila novu vladu Najveći brod iranske mornarice Kharg Misteriozno potonuće - požar progutao najveći brod iranske mornarice: "Svi napori za spas bili su neuspješni"

Njegove riječi potvrđuju i znanstvenici. Naime, u trenutku kad u tijelo uđe tekućina u kojoj je 33 posto soli, poremeti ravnotežu elektrolita i organima prijeti otkazivanje.