Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo sigurno niste znali

Mrtvo more je ipak smrtonosno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko planirate tijekom godišnjeg odmora otići do Mrtvog mora dobro će vam doći informacija da se četvrtina svih nesreća sa smrtnim ishodom u Izraelu dogodi upravo tamo.

Iako se kupajući u Mrtvom moru ne možete utopiti, možete umrijeti ako popijete previše morske vode. Alarmantne podatke objavila je izraelska agencija za spašavanje. 'Radim kao spasilac na plaži i ljudi me često pitaju zašto je potreban spasilac ako se ne mogu utopiti. Tada im redovito objašnjavam kako mogu umrijeti ako popiju veću količinu vode što im je isto kao da popiju otrov', otkriva spasilac za Reuters.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Njegove riječi potvrđuju i znanstvenici. Naime, u trenutku kad u tijelo uđe tekućina u kojoj je 33 posto soli, poremeti ravnotežu elektrolita i organima prijeti otkazivanje.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene