Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kupola vojnog vozila ozlijedila je ruku hrvatske vojnikinje u Afganistanu.


Pripadnica 21. hrvatskog kontingenta, u misiji ISAF, u Afganistanu, u jutarnjim satima tijekom planiranih aktivnosti na strelištu kampa 'Marmal' u Mazar-e Sharifu na sjeveru Afganistana, na zupčaniku kupole vozila Hummer ozlijedila je šaku lijeve ruke, izvijestio je MORH.

Vezani članci Vojska, ilustracija Hrvatske vojnike u Kabulu izgrebao pas, zbog sumnje u bjesnoću sve ih cijepili Ivana Pezo Moskaljov Drogirali se hrvatski vojnici u Litvi, slijedi im kazna: "Već u prvoj misiji osramotili su Hrvatsku pred partnerima"

>> Zataškani pravi razlozi povlačenja hrvatskih snaga s Golanske visoravni

Radi se o težim ozljedama više prstiju lijeve ruke. Prvu pomoć na mjestu događaja vojnikinji L.O. je pružila liječnica HRVCON-a, nakon čega je prevezena na operaciju u bolnicu kampa 'Marmal', koja je prije nekoliko sati uspješno završila.

Ozlijeđena vojnikinja trenutno je stabilno i nalazi se u bolnici kampa 'Marmal', a narednih dana očekuje se njen povratak u Hrvatsku gdje će nastaviti s liječenjem. Zapovjednik 21. HRVCON-a ISAF, brigadir Krešo Tuškan, oformio je povjerenstvo za utvrđivanje okolnosti te nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook