Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubojica iz Charlestona prvo je planirao napad na college, kazali su prijatelji 21-godišnjeg napadača koji je u crkvi u Charlestonu pobio devet crnih vjernika, prenijeli su Washington Post i NBC News.


Prema Washington Postu Christon Scriven, crni susjed bijelog ubojice Dylanna Roofa, kazao je da je nedavno Roof kazao kako bi želio otvoriti vatru na školu. U drugom trenutku Roof je govorio o napadu na College of Charleston.

Vezani članci Slika nije dostupna POTJERA UŽIVO Pokolj u crkvi: Objavljena slika muškarca koji je ubio 9 ljudi Slika nije dostupna Znate li koji je najbolji grad godine?

"Moja je reakcija tada bila 'govoriš gluposti'", kazao je Scriven za Post. "Ne mislim da je uvijek pri sebi." Scriven je za NBC News kazao da je Roof promijenio plan nakon što je zaključio da je college teže napasti jer je u njega teže ući.

OKRUTNI UBOJICA OKLIJEVAO PRIJE PUCANJA 'Svi su bili ljubazni prema meni'

"On je samo u srijedu rekao da će se sve dogoditi", rekao je Scriven za NBC News.

Roof je proveo sat vremena na čitanju Biblije s drugim vjernicima u 200 godina staroj Afričkoj metodističkoj episkopalnoj crkvi prije nego je otvorio vatru na vjernike u srijedu navečer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook