Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtna kazna?

OKRUTNI UBOJICA OKLIJEVAO PRIJE PUCANJA 'Svi su bili ljubazni prema meni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dylann Roof je policiji rekao da je htio "povesti rasistički rat".

Dylann Roof koji je policiji priznao da je počinio najgori rasistički pokolj u Sjedinjenim Državama zadnjih desetljeća, optužen je u petak za ubojstvo devet osoba, priopćila je policija u Charlestonu, na jugu SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Simbol rasizma u SAD-u Aktivist skinuo konfederacijsku zastavu u Južnoj Karolini Slika nije dostupna Nakon pokolja u Charlestonu 'SPUSTITE JE' Tisuće prosvjeduju u Južnoj Karolini i traže povlačenje 'Dixie'

Dvadesetjednogodišnji Roof ubio je u srijedu navečer devet osoba u crkvi u Charlestonu u kojoj se na molitvu okuplja crnačka zajednica, nakon čega ga je u četvrtak uhitila policija. Dylann Roof je policiji rekao da je htio "povesti rasistički rat", izvijestila je televizija CNN pozivajući se na anoniman izvor u policiji.

Surađuje s istražiteljima, dodao je policijski izvor za lokalnu mrežu NBC. Dylann Roof je proveo sat vremena sa žrtvama na sastanku biblijske skupine nakon čega je u njezine članove pucao iz automatskog pištolja.

POTJERA UŽIVO Pokolj u crkvi: Objavljena slika muškarca koji je ubio 9 ljudi

Novinar NBC Newsa koji se također poziva na anonimne izvore, rekao je da je Roof oklijevao prije nego je počeo pucati jer su "svi bili ljubazni prema njemu". Nikki Haley, republikanska guvernerka Južne Karoline, ocijenila je da Roof zaslužuje smrtnu kaznu koja je u toj saveznoj državi još na snazi.

"To je rasistički zločin u punom smislu te riječi", rekla je na NBC-ju.

"Bezuvjetno tražimo da ga se osudi na smrt. Ovo je najgora mržnja koju sam vidjela i kakvu zemlja odavno nije vidjela", dodala je, obećavši da će se "boriti protiv toga i to svim snagama".

Otac tvrdi da se njegova kćer aktivistica godinama pravi da je Afroamerikanka

Cimer ubojice ispričao je američkim medijima da je Roof planirao svoj napad oko pola godine, a drugi prijatelj je izjavio da se znao žaliti 'da crnci preuzimaju svijet'. Jedan od preživjelih svjedoka ovog tragičnog masakra ispričao je da su ljudi u crkvi molili Roofa da prestane pucati, a on je navodno uzviknuo da mora.

'Vi silujete naše naše žene, preuzimate našu zemlju. Morate otići!', ispričao je izvor za NBS News o Roofovim riječima. Roof je jučer uhićen u Sjevernoj Karolini nakon što ga je jedan građanin prepoznao i prijavio policiji.

U zatvoru u Južnoj Karolini kojoj je izručen smješten je odvojeno od ostalih zbog visokog rizika da će ga netko napasti, a nadziru ga cijelo vrijeme da ne bi počinio samoubojstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene