Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele o detaljima

MMF meta sofisticiranog računalnog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju New York Timesa ukradeni bi podaci mogli biti pravi 'politički dinamit' u mnogim zemljama.

Dok još uvijek traži zamjenu za bivšeg direktora Dominiquea Straus-Kahna, MMF se našao na meti hakera. Prema pisanju New York Timesa, riječ je o vrlo sofisticiranom računalnom napadu, no glasnogovornik MMF-a David Hawley ne želi otkriti pojedinosti o tom događaju. O širini i značenju napada možda najbolje govori to što je Svjetska banka, čije se sjedište nalazi prekoputa zgrade MMF-a u Washingtonu, prekinula kompjutorski link koji dvjema institucijama omogućuje razmjenu informacija.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

S obzirom da je MMF središte programa sanacije prezaduženih Portugala, Grčke i Irske te posjeduje vrlo osjetljive informacije o tim i drugim zemljama koje su na samom rubu krize, situacija oko hakerskog napada prilično je škakljiva. Tu su i podaci koji bi mogli izazvati reakcije na svjetskim tržištima, neslužbeni razgovori i komunikacija s državnicima..., što bi prema pisanju New York Timesa, mogao biti pravi 'politički dinamit' u mnogim zemljama. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene