Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukupno je otkriveno 10 osoba koje će biti osumnjičene za pomaganje i skrivanje haaških optuženika.


Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije otkrilo je cjelokupnu mrežu pomagača haaških optuženika Ratka Mladića i Stojana Župljanina i došlo do podataka o načinu kretanja ove dvojice ključnih haaških optuženika, doznaje beogradski dnevnik 'Danas'.

Vezani članci Cijepljenje i obrok u Kragujevcu - 3 Vi meni potvrdu da ste cijepljeni, ja vama malo vola s ražnja: Srpski ugostitelj kaže da tako spašava industriju Policijski očevid, ilustracija Užas u Srbiji: Šestogodišnje dijete utopilo se u septičkoj jami

Izvor ovog dnevnika koji je upoznat s istragom, objašnjava kako je ukupno otkriveno 10 osoba i oni će biti osumnjičeni za pomaganje i skrivanje haaških optuženika, a među osumnjičenima su i dvojica bivših visokih državnih dužnosnika, dok su ostali osumnjičeni uglavnom povezani s obitelji Mladić.

>> Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

'Danas' podsjeća kako je glavni haaški tužitelj, Serge Brammertz za nedavnog posjeta Beogradu tražio od Tužiteljstva informacije o istrazi o pomagačima haaških optuženika i zamjerio je Beogradu 'zbog količine informacija kojima raspolaže Srbija o ljudima koji su pomagali bjeguncima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću u tako dugom skrivanju.'

'Do sada smo dobili malo dokaza da su srpske vlasti nešto poduzele po ovom pitanju. Želimo doznati da li im je pomagao netko iz državnih institucija', izjavio je tada Brammertz. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.