Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar (Foto: AFP)
Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar (Foto: AFP) Foto: Afp

Miro Cerar, bivši slovenski premijer i ministar vanjskih poslova na odlasku, napustio je Stranku modernog centra koju je osnovao te bio njezin predsjednik, a u početku je nosila i njegovo ime (Stranka Mire Cerara).


"Danas istupam iz stranke kojoj sam posvetio šest godina svog života te stavio i svoje ime u nju. Ne želim biti častan predsjednik stranke u kojoj nema časti. Stranka već odavno nije stranka Mira Cerara, ali, nažalost, više nije ni stranka modernog centra", rekao je Cerar te dodao da stranka više ne može formulirati "odlučne i kvalitetne" političke stavove.

Vezani članci Prosvjednica u Ljubljani Nastavak pozitivnog trenda: Slovenija opet bez novooboljelih ili umrlih od koronavirusa Gužve na graničnom prijelazu Bregana I danas kolone na ulasku u Hrvatsku: Još se ne zna kad će se pojednostavniti procedura

Istaknuo je kako je Stranku Mire Cerara, koja je godinu dana nakon osnutka 2014. promijenila ime u Stranka modernog centra, osnovao s istomišljenicima s kojima je želio raditi dobro za Sloveniju te čuvati socijalno-liberalne vrijednosti i vladavinu prava.

Cerar nije objasnio hoće li se i kada vratiti u saborske klupe, piše 24ur.si

Podsjetimo, slovenski parlament sutra će glasati o imenovanju Janeza Janše za mandatara nove vlade, što je prvi korak u stabilizaciji političke situacije nakon raspada manjinske koalicije i ostavke Marjana Šarca, premijera u odlasku, čija tehnička vlada do potvrde nove obavlja tehničke poslove.