Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar (Foto: AFP)
Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar (Foto: AFP) Foto: Afp

Miro Cerar, bivši slovenski premijer i ministar vanjskih poslova na odlasku, napustio je Stranku modernog centra koju je osnovao te bio njezin predsjednik, a u početku je nosila i njegovo ime (Stranka Mire Cerara).


"Danas istupam iz stranke kojoj sam posvetio šest godina svog života te stavio i svoje ime u nju. Ne želim biti častan predsjednik stranke u kojoj nema časti. Stranka već odavno nije stranka Mira Cerara, ali, nažalost, više nije ni stranka modernog centra", rekao je Cerar te dodao da stranka više ne može formulirati "odlučne i kvalitetne" političke stavove.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji Slovenija praktički uvodi lockdown: "Broj novooboljelih raste, zabrana će trajati sedam dana" Slovenska medicinska sestra Vapaj slovenske medicinske sestre: ''Jednostavno ne razumijem. Svi govore da smo mi ovce, tko je točno ovca? Ovo je alarm!''

Istaknuo je kako je Stranku Mire Cerara, koja je godinu dana nakon osnutka 2014. promijenila ime u Stranka modernog centra, osnovao s istomišljenicima s kojima je želio raditi dobro za Sloveniju te čuvati socijalno-liberalne vrijednosti i vladavinu prava.

Cerar nije objasnio hoće li se i kada vratiti u saborske klupe, piše 24ur.si

Podsjetimo, slovenski parlament sutra će glasati o imenovanju Janeza Janše za mandatara nove vlade, što je prvi korak u stabilizaciji političke situacije nakon raspada manjinske koalicije i ostavke Marjana Šarca, premijera u odlasku, čija tehnička vlada do potvrde nove obavlja tehničke poslove.