Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je i njezin osnivač

Miro Cerar napustio stranku koja je nosila njegovo ime: "Već odavno to nije stranka Mire Cerara"

Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar (Foto: AFP)
Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar (Foto: AFP) Foto: Afp
Miro Cerar, bivši slovenski premijer i ministar vanjskih poslova na odlasku, napustio je Stranku modernog centra koju je osnovao te bio njezin predsjednik, a u početku je nosila i njegovo ime (Stranka Mire Cerara).

"Danas istupam iz stranke kojoj sam posvetio šest godina svog života te stavio i svoje ime u nju. Ne želim biti častan predsjednik stranke u kojoj nema časti. Stranka već odavno nije stranka Mira Cerara, ali, nažalost, više nije ni stranka modernog centra", rekao je Cerar te dodao da stranka više ne može formulirati "odlučne i kvalitetne" političke stavove.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Istaknuo je kako je Stranku Mire Cerara, koja je godinu dana nakon osnutka 2014. promijenila ime u Stranka modernog centra, osnovao s istomišljenicima s kojima je želio raditi dobro za Sloveniju te čuvati socijalno-liberalne vrijednosti i vladavinu prava.

Cerar nije objasnio hoće li se i kada vratiti u saborske klupe, piše 24ur.si

Podsjetimo, slovenski parlament sutra će glasati o imenovanju Janeza Janše za mandatara nove vlade, što je prvi korak u stabilizaciji političke situacije nakon raspada manjinske koalicije i ostavke Marjana Šarca, premijera u odlasku, čija tehnička vlada do potvrde nove obavlja tehničke poslove. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene