Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Kongres

Predani dokumenti koji će baciti svjetlo na prisluškivanje Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo pravosuđa u petak je reklo da je predalo dokumente kongresnim odborima kao odgovor na njihov zahtjev za informacije koje bi bacile svjetlo na tvrdnje predsjednika Donalda Trumpa o tome da je bivši predsjednik Barack Obama naredio obavještajnim agencijama da ga prisluškuju.

Vladin izvor, koji je htio ostati anoniman, rekao je da početno proučavanje materijala dobivenog od ministarstva pravosuđa pokazuje da ne sadrži dokaze da je Obamina administracija prisluškivala Donalda Trumpa niti Trump Tower u New Yorku.

Pročitajte i ovo Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean" Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban"

Informacija ministarstva proslijeđena je pravosudnim odborima zastupničkog doma i Senata, rekla je Sarah Isgur Flores, glasnogovornica ministarstva pravosuđa.

Predsjednik odbora Zastupničkog doma za obavještajna pitanja republikanac Devin Nunes rekao je u petak navečer da je ministarstvo pravosuđa "potpuno ispunilo" zahtjeve panela.

Odbor za obavještajna pitanja održat će saslušanje u ponedjeljak u vezi s optužbama za rusko miješanje u američke izbore. Ravnatelj saveznog ureda za istrage James Comey i ravnatelj Nacionalne sigurnosne agencije Mike Rogers svjedočit će a očekuju se i pitanja o Trumpovim tvrdnjama o prisluškivanju.

Čelnici obaju kongresnih odbora, uključujući i Trumpove Republikanske stranke, rekli su da nisu našli dokaze za Trumpove tvrdnje o tome da je Obama naredio obavještajnim agencijama da prisluškuju Trumpa ili njegovu pratnju.

Bijela kuća javno nije dala nikakve dokaze za optužbe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene