Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Microsoft mora isplatiti odštetu od 1,5 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Federalni sud u San Diegu naložio je Microsoftu plaćanje odštete od 1,5 milijardi dolara tvrtki Alcatel-Lucent zbog kršenja patentnih prava.

Tako barem glasi presuda federalnog suda u San Diegu, a tiče se povrede patentnih prava prilikom licenciranja mp3 tehnologije za Windowse.

Pročitajte i ovo Čovjek pao u grob - 1 Dan uoči Sisveta Pao u grob i zvao 112, njima je to bilo smiješno: "Bolovi su nesnosni. Drago mi je da sam pobijedio laži" Ilustracija Sud odlučio Krenula po margarin, a onda se dogodila nezgoda: Trgovački lanac mora joj platiti gotovo osam tisuća eura

Iako je Microsoft mislio da je pravilno licencirao mp3 tehnologiju od Farunhofera (za 16 milijuna dolara), izgleda da to nije bio slučaj.

Institut Fraunhofer je mp3 format razvijao u suradnji s Lucentovim Bell laboratorijima, a ukoliko presuda "prođe", otvara vrata Alcatel-Lucentu i za tužbe prema ostalim kompanijama koje su na sličan način licencirale ovu tehnologiju.

Visina isplate je temeljena na broju prodanih PC-ja s instaliranim Windowsima od svibnja 2003., a zamjenik glavnog odvjetnika Microsofta Tom Burt je najavio žalbu na presudu tako da će slučaj završiti na Vrhovnom sudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene