Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen novi DNK

Masakr u Alpama: Preživjele djevojčice čuvaju od rodbine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za zločin koji je potresao Veliku Britaniju i Francusku mislilo se kako nikada neće biti rješen. No, sada

Francuska policija s pronalaskom DNK tragova mogla bi biti korak bliže rješavanju četverostrukog ubojstva u francuskim Alpama. Dvije djevojčice koje su preživjele masakr pod posebnom su zaštitom, čuva ih se čak i od očeve obitelji.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija Strava u SAD-u! Dječak (10) ubio svog vršnjaka nakon utrke u kojoj je izgubio, otac mu pomogao zataškati zločin: "Platit će za ovo"

Više od pola godine nakon ubojstva britanskog inženjera iračkog porijekla Saada Al Hillija, njegove supruge Iqbal, njene majke Suhalije Al-Allaf te francuskog biciklista Sylvaina Mollierea, došlo je do potencijalnog pomaka u istrazi koja do sada nije dala nijednog konkretnog osumnjičenika.

Kako su priopćili iz francuske policije, da mjestu ubojstva pronađen je još jedan trag DNK koji se trenutno analizira u dva različita laboratorija. Javni tužitelj Eric Maillaud rekao je kako su tragovi DNK pronađeni na ostacima oružja kojim je počinjen masakr, a koje se iz nepoznatog razloga raspalo.

>> Ubojica iz Švicarske ubio i obitelj u francuskim Alpama?

Masakr su preživjele dvije kćeri britanskog inženjera i njegove supruge, Zeena, koja se sakrila ispod majčina i bakina tijela te Zainab koja je bila teško ranjena. Djevojčice su sada pod posebnom zaštitom, a obitelji Saada Al Hillija zabranjen je pristup njima. Razlog tome je vjerojatno činjenica da je brat njihova pokojnog oca jedan od glavnih sumnjivaca budući da su dvojica muškaraca upletena u vrlo kompliciran spor oko očeva nasljedstva.

Podsjetimo, policija je još prije nekoliko mjeseci priznala kako je moguće da zbog manjka dokaza slučaj nikada neće biti rješen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene