Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maliki: Saddamovo pogubljenje 'unutarnja stvar' Iraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogubljenje bivšeg iračkog diktatora Saddama Husseina, kojeg su iračke vlasti objesile 30. prosinca 2006., 'unutarnja je stvar' te zemlje koja se 'tiče samo Iračana', rekao je irački premijer Nuri al-Maliki reagirajući na kritike iz svijeta.

'Pogubljenje Saddama Husseina smatramo unutarnjom stvari koja se tiče samo Iračana', izjavio je Maliki povodom svečane proslave 86. obljetnice osnutka iračke vojske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD tražile odgodu smaknuća Saddama, Blair osudio način pogubljenja Slika nije dostupna Pogubljenja Saddamovih suradnika odgođena za nedjelju

Riječ je o premijerovoj prvoj službenoj reakciji na pogubljenje
Saddama Husseina koji je 30. prosinca obješen u vojarni sjeverno od Bagdada.

Piratska videosnimka Saddamova pogubljenja objavljena na internetu izazvala je negodovanje međunarodne zajednice. Snimka koja je načinjena pomoću mobitela otkriva kako su neki među nazočnim promatračima vrijeđali i verbalno napali bivšeg predsjednika dok se penjao na stratište.

Irački premijer je u govoru najavio i pokretanje opsežne vojne akcije protiv sunitskih pobunjenika i šijitskih milicija kako bi se zaustavilo nasilje u glavnom iračkom gradu.

Maliki je naglasio da će se zapovjednici vojske u svakoj bagdadskoj četvrti oštro suprotstaviti svim ilegalnim skupinama, 'bez obzira na sektašku ili političku pripadnost'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene