Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šokantne uvrede

Majka primila odvratno rasističko pismo od druge majke: Dječaka (12) nazvala "mješancem", a nju ku****

Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia)
Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Profimedia
Aktualno Galerija Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia +3 Majka 12-godišnjaka primila odvratno rasističko pismo (Foto: Profimedia) Galerija 1/8 >>
30-godišnjakinja iz Solihulla u Velikoj Britaniji u svojem je poštanskom sandučiću prošli tjedan pronašla odvratno prijeteće rasističko pismo koje je napisala jedna druga majka.

Gracy Jackson, majka 12-godišnjeg Jamesa, 4-godišnje Isabelle i 1-godišnjeg Teda, ostala je šokirana kada je prošli tjedan otvorila poštanski sandučić i pronašla rasističko prijeteće pismo u kojem je meta bio njezin 12-godišnji sin, koji je miješane rase, i ona sama.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

Autorica pisma Gracy je nazvala "jeb**** kur***", a 12-godišnjeg Jamesa "mješancem". Nadalje, u pismu piše kako je "s gađenjem primila vijest da njezin sin ide u istu školu" te da su isto reagirali "još neki".  Na kraju je prijeteći napisala "znam gdje živiš", piše The Sun.

Gracy kaže da ne zna tko je napisao to rasisitičko pismo, no pretpostavlja da se radi o majci nekog djeteta koji je trabao biti u istom razredu kao i James.

U pismu se još preispituje i kakav je Gracy katolik i vjernik te se spominje i "stara krama koju vozi i rupčaga u kojoj živi"

Gracy i suprug Dan Jackson su kukavičko rasističko pismo prijavili policiji.

"Nemam pojma tko je to učinio. Bilo je u omotnici na kojoj je bilo napisano moje ime. Kada sam ga pročitala bila sam zapanjena. Pokazala sam ga mojoj majci i ona mi je rekla da bih trebala obavijestiti policiju.  To pismo je zaista zlo. To je jedina riječ kojom to mogu opisati".

Posebice ju je povrijedilo to što je meta bio i njezin 12-godišnji sin.

"Naziva mog sina "mješancem" jer je miješane rase. To je zaista odvratno reći za nekoga. James se jako uznemirio. Ne bi trebao biti izložen takvim riječima i to još od odrasle osobe. Taj rasizam uperen protiv njega me je najviše zasmetao, on je samo dijete. To je i kukavički, anonimno". 

U pismu piše: 

"Hi Grace,

Kada sam doznala da će James ići u istu školu kao i moj sin bila sam zgađena, a bile su i neke druge majke. Željeli smo preseliti svoju djecu u drugu školu, no ti su nas poštedjela muke jer si, hvala Bogu, prebacila Jamesa. 

On će se dobro uklopiti s ostalom kopi**** poput njega.

Znam te još sa izviđača i svi su mrzili i tebe i tvojeg mješanca.

Znam gdje živiš. Slijedila sam te od tvoje majke u tvojoj staroj krami. Kupi neki pošteni auto.

Ne mogu vjerovati u kakvoj kući živiš, to je rupčaga. Tko ima mrežaste zavjese? Sve kuće u ulici su lijepe i onda - tvoja rupčaga.

Nisam uopće iznenađena kkao je James ispao s obzirom da si mu ti uzor. Još od 14-godine tvoj je život kaos. Kakav si ti katolik? Ti si jeb**** kur*** i ne pretvaraj se da ne znaš tko je ovo. Dobro ti znaš.

Živiš u jeftinoj usr**** rupčagi i voziš usr*** auto. Tvoj sin je malo go***.

Dođi i posjeti me kad god želiš".

Policija je prijetnje uzela za ozbiljno. Smatraju da se možda radi o osobi koja ima psihičkih problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene