Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govorili joj da je ružna

STRAŠNA ISPOVIJEST 'Mama nas je napustila, a onda je počeo pakao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rebekah King u svojim ranim godinama proživjela je pravi pakao.

Kada je Australka Rebekah King imala samo šest godina, njezina majka otišla je u socijalnu službu i rekla kako ne želi ni nju, a ni njezinu braću. Kada su ih odbili primiti, navodno je zaprijetila da će ih ubiti.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Rebekah tvrdi da im je majka, inače prostitutka i alkoholičarka, redovito prijetila ubojstvom. Tek kada je navodno priznala da je pokušala udaviti djevojčicu, službenici su se zainteresirali za situaciju. No, i dalje su vraćali braću i nju na brigu ženi koja ih nije željela.

Mjesecima kasnije djeca su napokon odvedena od majke i smještana u dom. No, nažalost zlostavljanje se tu nije zaustavilo. Trojac je tijekom deset godina koliko su bili dio udomiteljskog sustava, bio podvrgnut različitim stupnjevima tjelesnog i emocionalnog zlostavljanja. Rebekah je postala štićenica države u dobi od osam godina, a nije napunila ni 13 godina kada se pokušala ubiti.

'Plače da sam joj draga, a daje mi otkaz. Nisam znala bih li plakala od smijeha, ljutnje, tuge ili ogorčenosti'

Redovito je dobivala batine i trpjela emocionalno i verbalo zlostavljanje. Dva puta je bila i seksualno zlostavljana. Jednom je, tvrdi, odgovoran bio čovjek koji je došao posjetiti njezinu majku, a drugi put sve se odigralo u domu u koji je smještena.

Gotovo dva desetljeća kasnije, žena koja je danas i sama majka troje djece, kaže da se izborila s vlastitim demonima, ali nije oprostila sustavu koji je zakazao. Tvrdi da i danas zakazuje na štetu stotine djece.

Zato je odlučila pokrenuti Facebook stranicu The Little Girl that Nobody Wanted (Mala djevojčica koju nitko nije želio) na kojoj je objavila svoj slučaj kako bi podijelila iskustvo s drugima. Pokrenula je i peticiju za osnivanje komisije koja bi istraživala zlostavljane djece unutar udomiteljskog sustava.

SKANDAL KOJI TRESE ELITU Na popisu seksualnih zlostavljača 1400 osoba iz javnog života

Sastala se i s nadležnim ministrom kojem je poručila da je sustav slomljen te da mu nedostaje zdravog razuma. Ispričala je i detalje grozota kroj koje je prolazila u udomiteljskim obiteljima.

U 'kući iz pakla' 90 posto vremena je, tvrdi, bila zatvorena u garaži i nije se smjela smijati jer joj je rečeno da je tada ružna. Slično je bilo i u idućoj obitelji u koju je smještena.

Sustav koji se trebao pobrinuti za nju...

Kada je napunila 18 godina postala je skrbnica svojoj braći kako bi ih poštedjela daljnje patnje u udomiteljskim obiteljima. Otada se uspjela oporaviti, udala se i dobila troje djece. Sada samo želi podići svijest o ovom problemu.

'Moja mama me napustila, ali onda je moj život posta pakao. Sustav koji se trebao pobrinuti za mene pretvorio se u zlostavljanje i zanemarivanje. A u 30 godina ništa se nije promijenilo. Ta djeca samo žele malo nade i budućnost kojoj se mogu radovati. Molim vas nemojte dopustiti da se zlostavljanja i smrti nesmetano nastave', zaključila je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene