U Ženevi su luksuzni automobili privlačili posjetitelje i drugog dana jednog od najvećih svjetskih sajmova. Sajam su obišli i legendarni vozači Formule.


Zaljubljenici formule ovdje uživaju. Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Emerson Fittipaldi dizajnirao je vlastiti automobil i predstavio ga u Ženevi.

Vezani članci Predmeti kojima je 77-godišnjak oštećivao vozila sa registarskim oznakama Republike Srbije - 2 Muškarac uništavao vozila sa srpskim registracijama i ostavljao prijeteće poruke: "Treba vam zabraniti ulazak u RH na 500 godina" Milan Bandić Zagrebački holding nabavlja nove automobile vrijedne 16,6 milijuna kuna: Među njima Mercedes E klase, Audi A6, BMW 5...

''Planiram napraviti još 39 automobila. Svaki automobil simbolizirat će moju jednu pobjedu. I svaki od njih bit će drugačiji'', kaže.

Svojim luksuznim izgledom i dizajnom oduševljavaju i automobili Formule E koja se vozi posljednje 3 godine. Elektronički automobili su budućnost, smatraju stručnjaci. A zainteresirali su i člana švicarskog predsjedništva Johanna Schneidera Ammanna pa je odlučio jednog isprobati, doduše, bez vožnje.

A da bi osjetili brzinu, ne morate biti za volanom. Legendarna videoigra "Gran Turismo" na sajmu je predstavila moderniju verziju kako bi bila u korak s tehnološkim trendovima.

Luksuz, blještavilo limenih ljepotana i brojne inovacije u svijetu automobila samo su dio ovog automobilskog sajma gdje će u idućih 10 dana, prema procjenama, uživati više od 700 tisuća posjetitelja.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr