Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVI U EUROPI

Prijestolnica Engleske već je odjenula božićno ruho, pogledajte kolike su cijene: "Ima građana Londona koji si ovo ne mogu priuštiti"

Aktualno Galerija Sanja Jurišić Sanja Jurišić Foto: DNEVNIK.hr Turistički sajam u Londonu - 4 Turistički sajam u Londonu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Turistički sajam u Londonu - 3 Turistički sajam u Londonu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Turistički sajam u Londonu - 2 Turistički sajam u Londonu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turistički sajam u Londonu - 1 Galerija 1/5 >>
U Londonu je i drugi dan krema turističkog sektora pregovarala i razgovarala o idućoj godini. Hrvatski štand posjetio je glavni tajnik Svjetske turističke organizacije. Optimistično gleda na novu turističku sezonu, a najavio je i da će se u Hrvatskoj iduće godine održati Drugi svjetski kongres sportskog turizma.

Iz Hrvatske turističke zajednice poručili su kako većina britanskih partnera predviđa rast turističkog prometa prema hrvatskim odredištima, a bilo bi ih još i više kad bi bilo više aviolinija.

"Ono što nam je uvijek bila boljka i što bi htjeli da te aviolinije lete na više zračnih luka kroz cijelu godinu. To bi sigurno doprinijelo razvoju destinacija zimskog turizma, proširenju sezone, popunjenju smještajnih kapaciteta, restorana i ostaloga u zimskim danima", rekao je za Dnevnik Nove TV Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

"Moramo raditi i na tome da i hotelski smještaj raste u smislu kvalitete i kategorija, ali i u smislu kvalitete naših usluga", Kristjan Staničić direktor HTZ-a.

Uživo iz Londona javila se reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

"Dogovaraju se ovih dana u Londonu poslovi za turističku 2023. godinu. No, dogovora, pregovora, odnosno dvojbi nije bilo oko paljenja božićnih lampica. Londonska gradska vlast odlučila je da London bude prvi grad u Europi koji će odjenuti božićno ruho. Već 2. studenog zasvijetlile su lampice u Oxford streetu, najpoznatijoj shopping ulici u Londonu. Ondje svijetli 300.000 LED lampica, a danas su se svjetla upalila i u Covent Gardenu. Tu je i božićno drvce 60 metara visoko, a na njemu 115.000 lampica, čak četiri puta više nego lani", izvijestila je iz Londona reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Juršić.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić, reporterka Nove TV Veliki turistički sajam Turistička elita okupila se u Londonu, što Hrvati mogu očekivati u idućoj sezoni? "Hrvatska je i dalje hit destinacija na Mediteranu"

Pročitajte i ovo Turistička elita u Londonu - 5 Veliki turistički sajam Turistička elita okupila se u Londonu: I hrvatske snage su tamo, bilježimo nevjerojatan rast posjeta, a jedan grad čini se da je obožavan

Božićna je priča iznenadila je i same građane Londona jer, kako kažu, nikada ranije nisu osjetili duh Božića. 

"Mislim da su lampice postavili malo ranije ove godine, ali sviđa mi se. Uživamo u božićnoj atmosferi", kazala je Denisa iz Rumunjske dodavši da se u njezinoj zemlji ne pale tako rano te da počinju 1. prosinca.

"Ovo mi je najdraže doba godine jer, ne samo London, nego i ostali gradovi u Ujedinjenom Kraljevstvu ukrašeni su lampicama i božićnim drvcima. Zahvaljujući tome, mjesta izgledaju sretno", rekla je za Dnevnik Nove TV Teba, studentica iz Kuvajta.

"Studentica sam pa pokušavam što manje trošiti. Primijetila sam veliku razliku i ne sviđa mi se to. Sve je skupo, čak i trgovine s namirnicama, ne samo luksuzne trgovine", dodala je.

"Stići će ovdje i narednih dana u Covent Garden i umjetni snijeg kako bi ova priča bila u potpunosti blagdanska. Vidjela sam kako čaša kuhanog vina stoji pet do sedam funti, nešto za pojesti na brzinu oko deset funti. Jedna funta je 8.50 kuna pa računajte da ovo nije baš priča za hrvatske džepove. Nažalost, ima i onih građana Londona koji si ovo ne mogu priuštiti tako da organizatori adventske priče koji ovo vode pod sloganom 'Očekujte neočekivano', kažu da će dijeliti onim najpotrebitijima hranu, piće i poklone", izvijestila je Juršić iz Londona.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene