Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki turistički sajam

Turistička elita okupila se u Londonu: I hrvatske snage su tamo, bilježimo nevjerojatan rast posjeta, a jedan grad čini se da je obožavan

Turistička elita u Londonu - 5
Turistička elita u Londonu - 5 Foto: DNEVNIK.hr
U Londonu je otvoren jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova.

Među 186 zemalja na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova, britanske goste sa štanda mami i Hrvatska turistička zajednica, ali i predstavnici turističkih zajednica iz Srednje Dalmacije, Zagreba i realnog turističkog sektora.

U ovoj godini je s britanskog tržišta u našoj zemlji ostvareno oko 725 tisuća dolazaka i više od 3 milijuna i 600 tisuća noćenja. To je rast od 200 posto u odnosu na lani.

"Prema posljednjem istraživanju Europske putničke komisije, 70 posto Britanaca u idućih šest mjeseci želi putovati. A isto istraživanje kaže da žele putovati u Europu", rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

"Britanski gosti su i po godinama znatno mlađi u smislu životne dobi. Stoga mi kreirano i druge turističke proizvode za Britance koji dolaze u pred i postsezoni kako bi motivirali i drugu vrstu gostiju da dolaze u naš grad", rekla je Alijana Vukšić, direktorica TZ Split.

Pročitajte i ovo Koliko turizma je previše? - 4 Rasprava na Dubrovnik EXPO-u Koliko turizma je previše? "Kada turizam ne radi za lokalnu zajednicu, kada to nije život nego preživljavanje"

Pročitajte i ovo Strani radnici u turizmu: Ilustracija - 5 STRANA RADNA SNAGA Radnici iz Nepala, Indonezije i s Filipina spasili turističku sezonu: "Ponuđen im je ugovor na šest mjeseci, sad ih planiramo za stalno zaposliti"

"Bio sam u Hrvatskoj šest puta", "Ja sam bio i u Dubrovniku. Obožavam ga, obožavam" riječi su gostiju iz Londona.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene