Turistička elita u Londonu - 5
Turistička elita u Londonu - 5 Foto: DNEVNIK.hr

U Londonu je otvoren jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova.


Među 186 zemalja na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova, britanske goste sa štanda mami i Hrvatska turistička zajednica, ali i predstavnici turističkih zajednica iz Srednje Dalmacije, Zagreba i realnog turističkog sektora.

U ovoj godini je s britanskog tržišta u našoj zemlji ostvareno oko 725 tisuća dolazaka i više od 3 milijuna i 600 tisuća noćenja. To je rast od 200 posto u odnosu na lani.

"Prema posljednjem istraživanju Europske putničke komisije, 70 posto Britanaca u idućih šest mjeseci želi putovati. A isto istraživanje kaže da žele putovati u Europu", rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

"Britanski gosti su i po godinama znatno mlađi u smislu životne dobi. Stoga mi kreirano i druge turističke proizvode za Britance koji dolaze u pred i postsezoni kako bi motivirali i drugu vrstu gostiju da dolaze u naš grad", rekla je Alijana Vukšić, direktorica TZ Split.

Koliko turizma je previše? - 4 Koliko turizma je previše? "Kada turizam ne radi za lokalnu zajednicu, kada to nije život nego preživljavanje"

Strani radnici u turizmu: Ilustracija - 5 Radnici iz Nepala, Indonezije i s Filipina spasili turističku sezonu: "Ponuđen im je ugovor na šest mjeseci, sad ih planiramo za stalno zaposliti"

"Bio sam u Hrvatskoj šest puta", "Ja sam bio i u Dubrovniku. Obožavam ga, obožavam" riječi su gostiju iz Londona.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju