Spot HTZ-a i video stock
Spot HTZ-a i video stock Foto: HTZ/Screenshot

Je li ovo još jedan gaf u promociji hrvatskog turizma? Zanimljiva rasprava povela se na društvenim mrežama. Korisnici Facebooka raspravljaju je li kadar Norveške korišten u promociji Hrvatske i koliko je autentičan spot koji promovira Mjesec hrvatskog turizma. Pogledajte i prosudite sami.


Zanimljiva rasprava povela se na društvenim mrežama. Naime, jedan neimenovani izvor skrenuo nam je pozornost na to da se za ilustraciju željeznice u spotu "Mjesec hrvatskog turizma" koristi stock video iz Norveške.

"Zar nije žalosno da se pored svih potencijala koje pruža Gorski kotar, Dalmacija, Zagorje ili bilo koja druga hrvatska regija, za ilustraciju željeznice u spotu 'Mjesec HRVATSKOG turizma' koristi stock video iz Norveške?" navedeno je u raspravi na Facebooku. 

"Kadrovi su identični, samo su promijenili boje i kontrast. Ne morate imati napredno oko da vidite da je to isti video, isti kadar, isti segment", rekao nam je izvor koji je analizirao spot, a koji je želio ostati anoniman.

Na društvenim mrežama povela se rasprava i o tabli zračne luke koja je korištena u spotu. Sudionicima rasprave čini se da je tabla iz SAD-a jer Hrvatska nema takvih tabli kojima se označava zračna luka.

Upit o spotu, cijeni i tome tko je bio angažiran na izradi spota poslali smo Ministarstvu turizma. Odgovor ćemo objaviti po prispijeću. 

U nastavku pogledajte spot i stock video pa sami procijenite o čemu se radi, odnosno radi li se o još jednom gafu u promociji Hrvatske. 

Stock video pogledajte OVDJE.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju