Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoren sjeverni terminal

PANIKA U LONDONU Uhićen Francuz (41), na aerodrom unio oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evakuirano je jedno krilo zračne luke Gatwick u Londonu, zbog straha od terorističkog napada. U zračnoj luci su, naime, pronađeni sumnjivi predmeti.

17:10 - Policija je uhitila 41-godišnjeg Francuza koji je na londonskom aerodromu Gatwick sa sobom nosio oružje, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

Sjeverni terminal je bio evakuiran, a svi letovi otkazani zbog sigurnosti ljudi.

U tijeku je policijska istraga, a muškarac se nalazi na ispitivanju.

Sjeverni terminal Gatwick aerodroma ponovno je otvoren.

14:57 - Nakon četiri sata blokade putnici na Twitteru objavlju kako konačno mogu ići kućama.

 

 

14:55 - Osoblje zračne luke nije imalo pojma što se događa, vrlo su zbunjeni i ne znaju što im je činiti. Do daljnjeg je zatvoren sjeverni terminal.

14:06 - Policija je u Velikoj Britaniji najavila znatno veće osiguranje u svim lukama i na svim većim okupljanjima.

14:03 - U zračnoj luci vlada sve veća nervoza među putnicima, koji su praktički zatočeni, jer nigdje ne smiju otići, ali nemaju nikakvih detaljnih informacija.

 

 

 

 

13:59 - Ne postoje nikakvi dokazi da su događaji u Londonu povezani s događajima u Parizu.

11:43 - U zračnoj luci Gatwick u tijeku je evakuacija putnika, javljaju britanski mediji. Putnici u zračnoj luci Gatwick upozoreni su da stoje što dalje od prozora, a policija je za BBC potvrdila kako ispituju 'sumnjivi paket'.

UŽIVO - NOĆ UŽASA U PARIZU Svjedoci opisuju stravične trenutke: 'Kalašnjikovom su pucali po ljudima! Počela je panika...' - Stanovništvo zamoljeno da ne izlazi iz kuća

 

Jedan korisnik Twittera koji se nalazi na Gatwicku napisao je kako 'Niko ne može van ni unutra', te je priložio fotografiju. 

 

Stotine ljudi fotografirani su kako stoje ispred Gatwicka na kiši, nakon što im je jutros rečeno da napuste tu zračnu luku.

 Svjedoci, kako piše AFP, tvrde da su vidjeli kako su naoružani policajci uhitili muškarca za kojeg se vjeruje da je u torbi imao oružje. 'U tijeku je evakuacija. To se radi radi zaštite ljudi', rekla je glasnogovornica policije Sussex. Dodaje kako je na jednom od terminala pronađen 'sumnjivi predmet'.

Tim Unwin, profesor geografije koji se našao na Gatwicku, na Twitteru je objavio kako se evakuacija počela događati kratko prije 10 sati kada su vlasti zatvorile prvi kat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene