Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majka teško bolesnog dječaka iz BiH otkrila je okrutnost liječnika koji joj je poručio da sina baci u rijeku.


Dina Vehab, majka devetogodišnjeg Hanana iz Kaknja, koji je 2009. obolio od non-Hodgkinovog sindroma, u ispovijesti za 'Dnevni avaz' kaže da je nakon deset mjeseci duge borbe za spas svog djeteta u Kantonalnoj bolnici u Zenici doživjela nezapamćenu neugodnost. Načelnik Službe za radiologiju, naime, poručio joj je da 'uzme svoje dijete i baci ga u rijeku'.

Vezani članci Izlijevanje Save iz korita VELIKA FOTOGALERIJA Sava se u Zagrebu izlila iz korita, raste vodostaj Kupe u Karlovcu, neke ceste zatvorene Boris Petrović, ravnatelj Građevinsko-tehničke škole, i Marko Balen I riječke škole zbrajaju štetu: "Zidovi su povukli vodu, na zadnjem katu su stradali parketi"

'Deset mjeseci liječnici u Zenici uvjeravali su supruga i mene da Hananu nije ništa, da je riječ o običnoj upali i da bismo trebali ići psihijatru jer smo poremećeni, a onda je stigao poziv iz Ljubljane u kojem piše da naš sin u roku od 24 sata mora biti prebačen u Sloveniju na operaciju', rekla je Dina za Avaz, aludirajući na bahatost liječnika u ovoj ustanovi.

Ona tvrdi da se, nakon što je vidjela da je situacija kritična jer Hanan može umrijeti svakog trenutka, odlučila obratiti klinici u Ljubljani, gdje su liječnici tražili da im pošalje Hananovu snimku limfnih žlijezda kako bi vidjeli o čemu se radi.

'Kada sam otišla tražiti snimku, ostala sam frapirana izjavom načelnika radiologije. Doslovno mi rekao: Pa, šta onda čekaš, idi u Ljubljanu! Neće mu ništa biti, neće umrijeti, a ako umre, neće biti ni prvi ni posljednji. Eto ti Bosna, baci ga dole u rijeku', svjedoči majka bolesnog dječaka.

Kako piše Avaz, isti liječnik još uvijek je na istoj funkciji, a tadašnji direktor bolnice izjavio je da ne zna za taj slučaj.

Mali Hanan otputovao je u Sloveniju, gdje je operiran prošle godine.

Liječnik: Jedino je točno da sam bio načelnik Radiologije

Prozvani liječnik demantirao je ovaj tekst Dnevnog Avaza. Liječnik kaže da je u tekstu Dnevnog Avaza točno jedino da je u to doba bio načelnik Radiologije u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

'Nije točno, šta više predstavlja morbidnu neistinu, da sam navedene riječi izrekao gospođii Dini Vehab. Svi oni koji poznaju moj profesionalni angažman znaju da to nije moj način ophođenja sa pacijentima i njihovim najbližim. Novinar se prije objavljivanja teksta nije obratio meni da provjeri točnost navoda i da sasluša obje strane',piše liječnik u demantiju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju