Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predator u kuti

Liječnik drogirao pa silovao pacijentice, grozote koje je radio snimao kamerom: Razotkrila ga njegova djevojka

Ilustracija - 1
Ilustracija - 1 Foto: Getty Images
Liječnik iz New Yorka optužen je za drogiranje i seksualno zlostavljanje brojnih žena - uključujući pacijentice, koje je drogirao, a zatim snimao njihova onesviještena tijela dok ih je zlostavljao.

Zhi Alan Cheng (33), gastroenterolog u bolnici New York Presbyterian Queens, prvotno je uhićen u prosincu nakon što je njegova djevojka tvrdila da ju je onesvijestio u njegovu stanu u Astoriji koristeći kiruršku masku napunjenu vatom namočenom u nepoznatu tekućinu.

Rekla je da se ničega ne sjeća kad se probudila, ali je pronašla video Chenga kako je seksualno napastuje - zajedno sa snimkama kako napada druge žene.

Osim otkrivanja videa napada, tužitelji su rekli da su u Chengovoj kući pronađeni brojni lijekovi, uključujući fentanil, ketamin, LSD i kiruršku anesteziju.

Cheng je priveden i optužen u tri točke za silovanje, deset točaka za predatorski seksualni napad, sedam za seksualno zlostavljanje i četiri točke za napad, objavili su u ponedjeljak tužitelji.

Pročitajte i ovo Prizori nakon ubojstva Čuo se pucanj i vrisak VIDEO Strašni prizori ubojstva predsjedničkog kandidata: Smaknut je pred šokiranim ljudima, ljudi su počeli panično bježati

Među njegovim navodnim žrtvama bili su i pacijenti i žene s kojima je izlazio. Najmanje jedna od žena tvrdi da ju je Cheng seksualno napastovao u bolnici u Queensu kao pacijenticu kada je imala 19 godina.

Tužitelji su rekli da joj je napravio rektalni pregled koji nije bio neophodan za liječenje žučnog mjehura, zatim joj je ubrizgao tekućinu i silovao je, piše The New York Times.

Pročitajte i ovo Prizori požara Stravični prizori FOTO/VIDEO Pogledajte snimke iz zraka opustošenih Havaja: "Najgora katastrofa koju sam ikada vidio. Ovo je kao apokalipsa"

Pročitajte i ovo Nautički turizam, ilustracija - 1 Skup sport Je li se trend okrenuo? Prošlih godina imali su sjajne rezultate, ali u srpnju su bili u minusu: "Tržište vas kazni, to je vrlo jednostavno"

Optužbe su usredotočene na Chengove napade na šest žena, ali tužitelji kažu da je vjerojatno više žrtava. Žrtve su u dobi od 19 do 47 godina.

Videosnimke pronađene u Chengovu domu sugeriraju da je napao najmanje pet drugih žena posljednjih godina diljem New Yorka, Las Vegasa, San Francisca, pa čak i na Tajlandu.

"Da se netko spusti na razinu u kojoj drogira i siluje osobu, to je nevjerojatno", rekao je Nicholas Liakas, odvjetnik tada 19-godišnje žrtve, i dodao: "Ustvari imate predatora u bijeloj kuti."

Pročitajte i ovo Ilustracija Tvrdi da se šalio Finac stavio 12 kilograma dinamita u vozila prijatelja, prijeti mu zatvorska kazna

Ta je žena rekla da ju je Cheng napao u lipnju 2021. - više od godinu dana prije njegova uhićenja - i da je bolnica istražila njezine pritužbe, ali ništa nije otkriveno.

"Zločini koje je počinio Cheng gnjusni su, vrijedni prijezira i temeljna su izdaja naše misije i povjerenja naših pacijenata. Zgroženi smo i duboko ožalošćeni onime što su žrtve i njihove obitelji pretrpjele", poručili su iz bolnice. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene