Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ležanje na tračnicama postala je glavna terapija za mnoge bolesti stanovnika Jakarte.


Oni tvrde da struja koja prolazi tračnicama, a time i njihovim tijelima, liječi razne zdravstvene probleme. Jedna od njih je i Sri Mulyat koja boluje od dijabetesa.

Vezani članci Videozid o poskupljenju energenata - 1 Što sve Vlada može učiniti da smanji udar poskupljenja na građane? Donosimo primjere iz drugih europskih zemalja Poskupljenje energenata - 2 Energetski udari stižu jedan za drugim, što učiniti - zamrzavati cijene ili smanjivati PDV? "Bilo kakva intervencija dovest će do novih neravnoteža"

50-godišnja Sri je odustala od liječnika, a za skupa liječenja nema novaca. Zbog svega toga liječenje strujom iz tračnica za nju je jedina opcija. 'Bolesna sam 13 godina i bila sam kod brojnih liječnika, no nisu mi pomogli', rekla je.

Dok leži na tračnicama tijelo joj se trza, a s tom 'terapijom' počela je prošle godine nakon što je čula za ženu koja se na taj način izliječila od djelomične paralize.

Liječnici upozoravaju na štetnost ovakve vrste terapije. 'Utjecaj može biti jako opasan, pogotovo kad ne znamo kolika jačina struje prolazi tračnicama', rekao je dr. Marius Widjajarta, piše AP.

Na tračnicama u Rawa Buayu dnevno se pojavljivalo više od 50 ljudi. Ipak, nakon intervencije policije zbog opasnosti po život taj se broj smanjio na desetak. Dio stanovnika rekao je da se nikad neće odreći ležanja na tračnicama, unatoč mogućim kaznama od 1.800 dolara ili tri mjeseca zatvora.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju