Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmislili terapiju

Leže na tračnicama jer vjeruju da ih struja može izliječiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ležanje na tračnicama postala je glavna terapija za mnoge bolesti stanovnika Jakarte.

Oni tvrde da struja koja prolazi tračnicama, a time i njihovim tijelima, liječi razne zdravstvene probleme. Jedna od njih je i Sri Mulyat koja boluje od dijabetesa.

Pročitajte i ovo Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj" Bolnica - 1 Traže lijek Hrvatska među najgorima po smrtnosti od raka, stručnjaci tvrde: "Prije 20 godina ovo nismo mogli ni zamisliti"

50-godišnja Sri je odustala od liječnika, a za skupa liječenja nema novaca. Zbog svega toga liječenje strujom iz tračnica za nju je jedina opcija. 'Bolesna sam 13 godina i bila sam kod brojnih liječnika, no nisu mi pomogli', rekla je.

Dok leži na tračnicama tijelo joj se trza, a s tom 'terapijom' počela je prošle godine nakon što je čula za ženu koja se na taj način izliječila od djelomične paralize.

Liječnici upozoravaju na štetnost ovakve vrste terapije. 'Utjecaj može biti jako opasan, pogotovo kad ne znamo kolika jačina struje prolazi tračnicama', rekao je dr. Marius Widjajarta, piše AP.

Na tračnicama u Rawa Buayu dnevno se pojavljivalo više od 50 ljudi. Ipak, nakon intervencije policije zbog opasnosti po život taj se broj smanjio na desetak. Dio stanovnika rekao je da se nikad neće odreći ležanja na tračnicama, unatoč mogućim kaznama od 1.800 dolara ili tri mjeseca zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene