Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog izjava o Grcima

Šefici MMF-a prijetili smrću putem Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Christine Lagarde navodno je dobila i anonimno prijeteće pismo, zbog čega je MMF pojačao sigurnosne mjere.

Direktorici Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde navodno su putem Facebook stranice upućene prijetnje smrću zbog izjave da bogati Grci ne plaćaju porez, objavila je u ponedjeljak Atenska novinska agencija.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca KBC Zagreb Sasula uvrede Prijetila ravnatelju KBC-a jer nije dobila specijalizaciju: "Crknite Hercegovci, pi*ka vam materina ustaška'"

Grčki vrhovni sud pokrenuo je istragu da bi se ustanovilo tko je šefici MMF-a uputio prijetnje smrću u rujnu nakon intervjua za Financial Times.

MMF namjerava iduće godine procijeniti iransko gospodarstvo

Lagarde je u intervjuu bila kritična prema naporima grčkih vlasti da spriječi utaju poreza bogatih Grka.

Atenska novinska agencija prenosi da je Lagarde uputila pismo grčkom ministru pravosuđa Haralambousu Athanasiou u kojemu ga izvješćuje o prijetnjama objavljenim na Facebooku. Navodno je dobila i anonimno prijeteće pismo, zbog čega je MMF pojačao sigurnosne mjere.

Grčka je od 2010. od MMF-a, Središnje europske banke i Europske komisije od 2010. dobila ukupno 240 milijarda eura financijske pomoći. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene