Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozljede svih unutarnjih organa

Kritično djevojčica (2) koju je pri padu s 10. kata uhvatila prolaznica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zhang Fangyu, 2-godišnja djevojčica koju je u subotu pri padu s 10. kata zgrade uhvatila slučajna prolaznica, još se nalazi na intenzivnoj njezi i njezino stanje nije baš najbolje.

Desetak stručnjaka sa sedam odjela Dječje bolnice u Zhejiangu održalo je konzultacijski sastanak zbog stanja malene Zhang. 'Svi unutarnji organi su pretrpjeli ozljede, no nisu svi jako oštećeni pa se nadamo da će se oporaviti. Mi ćemo dati sve od sebe, no njezino stanje je jako, jako ozbiljno', kazao je dr. Zhang Chenmei, šef JIL-a u bolnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara

Dvogodišnjakinju je čuvala baka i samo trenutak nepažnje je bio dovoljan da se dijete približi prozoru i padne s 10. kata. Baka je, dok je dijete spavalo, izašla provjeriti je li suho rublje, no djevojčica se probudila i popela na prozor spavaće sobe, piše Reuters.

Slučajna prolaznica, 31-godišnja Wu Juping, i sama majka 7-mjesečnog sinčića, zaustavila je pad, no djevojčica joj je, od siline udarca, ipak ispala iz ruku i pretrpjela teške ozljede. Hrabroj Wu udarac je slomio lijevu ruku. 'Pomislila sam da mogu brže potrčati ako skinem cipele na petu, no prva ideja koja mi je pala na pamet je da moram spasiti dijete. Moj sin sad mora jesti umjetno mlijeko jer ga više ne mogu dojiti zbog lijekova koje moram uzimati, no naviknut će se', kazala je Wu koja će se od fraktura, prema liječničkim procjenema, oporavljati oko 6 mjeseci.

Njezin suprug, Chen Jianguo, s kojim je u braku 6 godina, nije se micao od njezine bolničke postelje. 'Ponosan sam na svoju ženu. Roditelji smo pa znamo koliko je teško odgojiti dijete', kazao je Chen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene