Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dužnosnici Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice odbacili su u subotu tvrdnju predsjednika Srbije Borisa Tadića da ta stranka razgovara sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) o predizbornoj koaliciji.


Andrija Mladenović rekao je za agenciju Beta da je "DSS razgovarao samo s Novom Srbijom (NS) Velimira Ilića o pravljenju koalicije i ni s jednom drugom strankom apsolutno nije bilo razgovora, a sve drugo je propaganda u koju se upustio Tadić".

Vezani članci Brexit, ilustracija Brexit: Nastavljeni pregovori o trgovinskim odnosima Slika nije dostupna Pregovori o Kosovu završili bez uspjeha

Zoran Lončar je Beti izjavio da je Tadić iznio grubu neistinu zbog čega bi se trebao javno ispričati građanima.

Upitan da li DSS isključuje mogućnost postizborne koalicije sa SRS-om, on je odgovorio da se za svaku postizbornu koaliciju moraju sačekati rezultati izbora i volja građana.

Predsjednik Srbije i čelnik Demokratske stranke Boris Tadić u razgovoru za vikend izdanje lista "Danas" je rekao da se već dulje odvijaju razgovori o koaliciji izmedju DSS i SRS i izrazio nadu da ona neće biti formirana već da će rezultati izvanrednih parlamentarnih izbora zakazanih za 11. svibnja potvrditi europsku orijentaciju Srbije.