Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lista kontroverznog liječnika

Trijumf doktora koji je slao žene u epicentar zaraze: "To je najsmješniji virus u povijesti"

Branimir Nestorović
Branimir Nestorović Foto: Facebook
Dan nakon izbora u Srbiji, na kojima su građani birali članove parlamenta, ali i lokalne dužnosnike, sliježu se dojmovi i slaže se nova/stara politička slika Srbije. Iako se nisu ispunila velika očekivanja za Beograd, gdje se predviđala pobjeda ujedinjene oporbe, ima nekih iznenađenja. Jedno je od njih ulazak liste kontroverznog liječnika Branimira Nestorovića u Skupštinu Srbije.

Liječnik Branimir Nestorović, liječnik pulmolog, u izvanredne izbore u Srbiji uključio se svojom listom "Mi – glas iz naroda". Prema preliminarnim rezultatima, njegova nezavisna lista osvojila je dovoljno glasova da uđe u parlament i mnogi se sad pitaju – kome je kontroverzni liječnik uzeo glasove?

Iz Kriznog stožera upućivao čudne poruke

Nestorović je postao popularan tijekom pandemije koronavirusa, koju je često komentirao vrlo bizarnim izjavama. Kao član kriznog stožera uplašenu javnost zbunjivao je svojim porukama, a jedna od najpoznatijih je ona da je koronavirus "najsmješniji virus u povijesti čovječanstva koji na Facebooku postoji". Tada je u njegovu obranu pred širom javnosti stao i sam predsjednik Aleksandar Vučić govoreći kako ne može dopustiti da netko napada liječnike koji su ozbiljni. Nestorović se kasnije pravdao da je njegova izjava bila u službi smirivanja ljudi te da ju je svjesno izrekao s tom namjerom.

Pročitajte i ovo Izbori u Srbiji - 8 TRIJUMF ILI KRAĐA? Potvrđena Vučićeva pobjeda, vođa oporbe otvoreno: "Nismo pokradeni mi, nego građani. Evo gdje smo pogriješili...""

Da bi "smirio" javnost, otvoreno je pozivao Srpkinje da se slobodno zapute u šoping u Italiju tijekom pandemije jer će "sve biti na sniženju".

"Štitit će vas estrogen", govorio je. 

Branio i Đokovića

Bilo je tu svega, u jednom trenutku čak je počeo i braniti proslavljenog tenisača Novaka Đokovića i njegovu odluku da se ne cijepi protiv koronavirusa. Đoković se tada našao na meti kritika, a zbog odbijanja cijepljenja nije mogao ući u Australiju kako bi odigrao Australian Open.

Protiv Nestorovića je sredinom 2020. etičkom odboru Liječničke komore Srbije podnesen i zahtjev da ga se zamjeni u Kriznom stožeru za suzbijanje koronavirusa jer je, kako je navedeno, "svojim javnim nastupima narušava ugled i nanosi štetu liječničkoj profesiji, kao i zdravstvu u cjelini".

Pročitajte i ovo Izbori u Srbiji - 2 Izbori u Srbiji VIDEO Na pitanje o Šešelju, Vučić reporterki Dnevnika Nove TV odgovorio: "Samo mi vi nemojte držati predavanje o ratnim zločincima"

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Borba za glasove Izbori u Srbiji puni nepravilnosti. Reporterka Dnevnika Nove TV u Beogradu: "Osjeti se nervoza"

Kraj pandemije najavljivao je već iste godine govoreći kako se sve vraća u normalu, pa tako i "ubojstva, kao u dobra stara vremena". Iz Kriznog stožera krajem 2020. istupio je sam, a onda ubrzo na Facebooku objavio snimku u kojoj otvoreno ismijava svoje bivše kolege i suradnike iz stožera.

Ne želi suradnju ni s Vučićem ni s oporbom

I eto, nepune tri godine kasnije, taj kontroverzni lik ulazi u Skupštinu Srbije, a upućeni tvrde – dr. Nestorović dio je ukupnog angažmana na desnici. Sam Nestorović već je ranije najavio kako neće surađivati sa Srpskom naprednom strankom, ali ni sa listom Srbija protiv nasilja.

"To vrijedi i za Beograd i za Republiku", poručio je Nestorović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene