Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za glasove

Izbori u Srbiji puni nepravilnosti. Reporterka Dnevnika Nove TV u Beogradu: "Osjeti se nervoza"

U Srbiji se održavaju parlamentarni i lokalni izbori. Iako nije kandidat, u kampanji je intenzivno sudjelovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s kojim je tijekom dana, htjela, točnije pokušala razgovarati reporterka Dnevnika Nove TV.

Izborni dan u susjednoj zemlji obilježen je brojnim nepravilnostima.

"Privedena je jedna osoba zbog napada na vozilo promatrača, udruge i organizacije koje prate izbore podnijele su i pet prijava zbog sumnji na kupovinu glasova. Nije to nešto neviđeno u Srbiji, ali osjeti se nervoza", izvijestila je iz Beograda reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić koja prati izbore u Srbiji.

U javljanju za Dnevnik Nove TV razgovarala je s predsjednicom Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije, Sonjom Biserko koja iz prve ruke potvrđuje - nervoza u Vučićevim redovima postoji.

"Da, postoji nervoza s njihove strane i to se vidi kroz kampanju i pokušaja da se kupe određene skupine društva, umirovljenici, studenti. To je njihov napor da se održe na vlasti jer postoje velike mogućnosti, koliko čujem, da izgube Beograd, a ta nervoza traje od svibnja od kad su se dogodila dva masobna ubojstva i građani tada iskazali nezadovoljstvo", rekla je Biserko, dodajući kako se nada da će oporba, ako i ne dobije Beograd, bar poljuljati odnos snaga vladajućih i oporbe. Kaže kako je ljudima u Srbiji dosta toksične atmosfere u društvu. 

Upitana o stavu Srbije prema Hrvatskoj, Biserko kaže kako je Hrvatska ''na tapeti'' od 2012.

"Bilo je nekih zamaha u odnosima, dok je bio Josipović, ali to je nestalo, odnosi su na nuli", rekla je. 

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene