Doktor Branimir Nestorović
Doktor Branimir Nestorović Foto: Milos Tesic/Pixsell

Član srpskog Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa postao je poznat po svojim izjavama o koronavirusu. Nazivao ga je smiješnim i pozivao žene da idu u šoping u Italiju.


Protiv prof. dr. Branimira Nestorovića, člana srpskog Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, podnesen je zahtjev etičkom odboru Liječničke komore Srbije jer je "javnim nastupima kao član Kriznog stožera za suzbijanje epidemije COVID-19 narušavao ugled i nanosio štetu liječničkoj profesiji, kao i zdravstvu u cjelini".

Vezani članci Koronavirus u Austriji, ilustracija Raste broj zaraženih u Austriji, najavljen sustav upozorenja građana: "Virus je još uvijek među nama" Aleksandar Vučić U Srbiji zaraženo 359 ljudi u 24 sata: Vučić nakon sastanka Kriznog stožera objavljuje nove mjere

Prijavu je podnio dr. Đorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na beogradskom Medicinskom fakultetu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna umirovljena liječnica, piše Srpski telegraf, prenosi Blic.

"Nervira ih što sam u pravu"

Profesor i pulmolog mogao bi ostati bez licencije za rad ako ga Etički odbor Liječničke komore Srbije sljedećeg će tjedna osudi, ali on nije pretjerano uzrujan: "Sad kad je prošla epidemija i kad se ispostavilo da sam za sve bio u pravu, ispao sam najneetičniji liječnik u Srbiji zato što sam bio na konferenciji za novinare s Vučićem. Ovdje su se poklopili različiti interesi, ima tu i taštine, ali ponajviše politike. Potpisnike zahtjeva Liječničkoj komori, ako zaista nešto učine, tužit ću redovnom sudu".

"Podnose zahtjev sad kad je epidemija završila, kad je sve prošlo i ispostavilo se da sam bio u pravu. Jesam li rekao da će epidemija trajati tri mjeseca, da virus nije opasan, da će smrtnost biti mala, da će umrijeti 250 ljudi... Sad ih, čini mi se, najviše nervira što sam za sve bio u pravu", smatra Nestorović.