Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje uhićenih

Klimatski aktivisti namjerili se i na sliku "Djevojka s bisernom naušnicom": Jedan si na nju zalijepio glavu

Muzej umjetnosti Mauritshuis
Muzej umjetnosti Mauritshuis Foto: Afp
Klimatski aktivisti namjerili su se na poznatu sliku nizozemskog majstora Johannesa Vermeera "Djevojka s bisernim naušnicama" koja je izložena u muzeju The Hague.

Troje ljudi uhićeno je u muzeju, ali policija za sada nije davala više detalja od toga, javlja Reuters. Na videu koji je objavljen na Twitteru vidi se kako jedan muškarac superljepilom zalijepio glavu za sliku pa se po njoj polio nekom crvenom tekućinom, a drugi je pored slike zalijepio šaku. Muzej je potvrdio da slika nije oštećena zahvaljujući zaštitnom staklu.

Muzej umjetnosti Mauritshuis Muzej umjetnosti Mauritshuis (Foto: Afp)  

 

 

Ranije ovog mjeseca prosvjednice koje demonstriraju protiv klimatskih promjena zalile su juhom iz konzerve poznatu sliku Vincenta van Gogha "Suncokreti" izloženu u londonskoj Nacionalnoj galeriji, a nedugo potom aktivisti su bacili pire-krumpir na sliku Claudea Moneta u njemačkom muzeju. Obje slike bile su pod zaštitnim staklom tako da nisu nastradale.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, metorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Meteorolog Čačić otkriva koje su posljedice za države koje nemaju sustav za rano upozoravanje na opasnosti od prirodnih nepogoda

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Topljenje ledenjaka moglo bi aktivirati do sada nepoznate viruse. No Ivan Čačić otkriva dobru vijest

Prosvjednici su uglavnom pripadnici generacije Z koja želi skrenuti pažnju javnosti na opasnost od klimatskih promjena i poručiti kako je priroda vrijednija od umjetničkih djela kojima cijene dosižu desetke pa i stotine milijuna dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene