Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI NAPAD

VIDEO Aktivisti pireom od krumpira gađali Monetovu sliku vrijednu 111 milijuna dolara: "Ova slika neće vrijediti ništa..."

Klimatski aktivisti u Njemačkoj
Klimatski aktivisti u Njemačkoj Foto: Screenshot/Twitter/Letzte Generation
Aktivisti za borbu protiv klimatskih promjena u nedjelju su bacili pire-krumpir na sliku Claudea Moneta u njemačkom muzeju.

Dvoje članova udruge Letzte Generation gađali su pire-krumpirom Monetovo djelo "Stogovi stijena" vrijedno 111 milijuna dolara, a sve kako bi upozorili na dramatične klimatske promjene. Iz muzeja su pak objavili kako je slika zaštićena staklom i da prema procjeni stručnjaka nije oštećena.

Pročitajte i ovo Prosvjednice juhom zalile Van Goghove 'Suncokrete' Stradali Van Goghovi Suncokreti Juhom zalile sliku od 84 milijuna dolara! Policija se odmah sjurila u galeriju, odlijepila ih od zida i privela

"Mi ovaj Monet činimo pozornicom, a javnost publikom. Ako je potrebno sliku prekriti pire-krumpirom ili juhom od rajčice kako bismo podsjetili na to da nas fosilna goriva ubijaju, onda ćemo vam dati pire-krumpir na slici", objavili su uz videozapis iz Udruge.

 

 

"Zar treba na sliku baciti pire da biste nas poslušali? Ova slika neće vrijediti ništa ako ćemo se morati tući za hranu", rekao je aktivist prije nego što ih je privela policija.

Sličan se incident dogodio prije nešto više od tjedan dana, kada su dvije prosvjednice protiv klimatskih promjena juhom od rajčice zalile sliku "Suncokreti" Vincenta van Gogha u londonskoj Nacionalnoj galeriji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene